Skip to content

Tipul bucătăriei:

1369

Oală de oaie din Lancashire

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această oală tradițională gătită lent cu carne de oaie și rinichi este bogată în aromă și ușor de preparat. Varza roșie murată și verdeața aburită se potrivesc bine cu acest preparat.


Pregătiți această oală de oaie reconfortantă din Lancashire, apoi verificați oala noastră de miel cu usturoi sălbatic, keema de oaie și plăcintă de oaie cu curry.

Ingrediente

  • cartofi 800 g, ⅓ feliate aproximativ de grosimea unei monede de 1 GBP
  • ulei de masline
  • ceapa 2 mari, tocate grosier
  • cotlete de oaie sau de miel 4, tuns
  • rinichi de miel 2 (opțional)
  • foi de dafin 4
  • cimbru 8 crengute (optional)
  • unt topit
  • varză roșie murată sau legume verzi aburite a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți feliile groase de cartofi într-o tavă de copt care are aproximativ 7 cm adâncime și suficient de lată pentru a ține carnea într-un singur strat. Sezon.

  • Pasul 2

    Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa usor, intorcandu-se regulat, timp de cel putin 10 minute pana devine translucida. Utilizați o lingură cu fantă pentru a transfera pe o farfurie. Adăugați mai mult ulei în tigaie și rumeniți cotletele pe fiecare parte.

  • Pasul 3

    Puneți cotletele, rinichii și foile de dafin deasupra cartofilor și împrăștiați-le pe cimbru, dacă folosiți. Sezon. Se întinde ceapa peste carne și se condimentează din nou. Turnați 200 ml apă în tigaia în care ați gătit cotletele și amestecați la foc pentru a elibera resturile lipicioase de pe fund. Se toarnă în tava de copt, se mai adaugă apă dacă este nevoie, până când lichidul ajunge la jumătatea conținutului vasului.

  • Pasul 4

    Suprapuneți cartofii tăiați subțiri în cercuri peste tot. ungeti cu mai mult ulei sau unt topit. Acoperiți cu un strat dublu de folie și gătiți timp de 30 de minute. Reduceți temperatura la 150C/ventilator 130C/gaz 2 și gătiți încă 2 ore, apoi îndepărtați folia pentru a rumeni ușor feliile de cartofi, dați cuptorul înapoi la 180C/ventilator 160C/gaz 4 pentru a le ajuta.

  • Pasul 5

    Serviți cu varză roșie murată sau legume verzi aburite în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 581
  • Gras 31.7g
  • Carbohidrați 42.2g
  • Fibră 4g
  • Proteină 34.3g
  • Sare 0,28g
#Oală #oaie #din #Lancashire
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *