Skip to content

Tipul bucătăriei:

1521

Oală de pui

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Acest fel de mâncare ușor de pui într-o singură oală este bogat în vin, tarhon și creme frage. Face o cină ușoară, dar îngăduitoare pentru doi, dar este ușor dublată sau triplă dacă aveți mai mulți oameni care vin. Se serveste cu fasole verde si paine crocanta.


Ingrediente

  • unt
  • praz 1, tăiat în jumătate pe lungime și feliat
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • cartofi noi 250 g tăiate în jumătate sau în sferturi
  • fileuri de pulpă de pui dezosate fără piele 4, toată grăsimea îndepărtată și tăiată în bucăți
  • vin alb un pahar
  • supă de pui 300 ml
  • tarhon frunze dintr-un buchet mic
  • cremă proaspătă cu jumătate de grăsime 2 linguri
  • Fasole verde 100 g, albite pentru a servi (optional)
  • pâine brună crosta a servi (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge un buton de unt într-o tigaie mică. Adăugați prazul și usturoiul și gătiți până se înmoaie.

  • Pasul 2

    Adăugați cartofii noi, puiul, vinul și supa de pui, acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 30 de minute până când cartofii și puiul sunt fierte. Se condimentează și se amestecă tarhonul și crème fraîche. Serviți cu fasole verde și pâine crustă, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 416
  • Carbohidrați 27.6g
  • Proteină 45.3g
  • Gras 12g
  • Sare 1.27g
  • Saturate 5.2g
  • Fibră 3g
#Oală #pui
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *