Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un vas de copt cu pete umplut cu o tocană și stratificat cu felii subțiri și crocante de nap deasupra

Oală de vară de miel și napi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servire 4-6
  • Uşor

Profitați la maximum de napi tăind felii subțiri și folosiți ca topping pământesc, ușor dulce, pentru această tocană consistentă de miel


Faceți această oală de miel și napi, apoi verificați oala noastră de miel cu usturoi sălbatic, mini oale de miel, tocană de miel de vară și mai multe rețete de miel.

Ingrediente

  • ulei de masline 2 linguri
  • file de ceafă de miel 1 kg, tăiate în bucăți de 4 cm
  • făină simplă 2 linguri
  • supă de pui 700 ml
  • cimbru câteva crengute
  • mustar englezesc 2 lingurite
  • mangetout 150 g
  • ridichi 150 g, sferturi
  • Mazăre congelată 100 g
  • capere 2 linguri
  • șalotă 1, tocat fin
  • otet rosu 1 lingura
  • napii 300 g, felii foarte subțiri
  • unt nesarat 25 g, topit
  • cartofi noi fiert și uns cu unt, pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face baza oalei fierbinte, se încălzește uleiul într-o caserolă la foc mediu-mare și se rumenește ceafa de miel în reprize, apoi se scoate pe o farfurie. Adăugați făina și gătiți timp de 30 de secunde înainte de a turna bulionul, adăugând cimbru și muștar, iar mielul înapoi în tigaie. Asezonați, aduceți la fiert, puneți un capac și gătiți ușor timp de 1 oră și 30 de minute până când mielul este fraged.

  • Pasul 2

    Se ia de pe foc și se amestecă mangeout, ridichi, mazăre, capere, eșalotă și oțet și se verifică condimentul. Dacă vrei să-ți faci oala fierbinte să arate frumos, folosește un tăietor rotund (6 cm, 8 cm sau 10 cm) pentru a tăia cercuri perfecte din feliile de nap – îngheață tunsoarele pentru a le adăuga în supă.

  • Pasul 3

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Incepand din exterior se aseaza feliile de napi, usor suprapuse si invartindu-se in cerc, continuand in spirala pana ajungi la mijloc si toaca tocanita este acoperita. Repetați din nou cu feliile rămase, astfel încât să aveți un strat dublu. Ungeți suprafața cu unt topit, asezonați și coaceți timp de 30 de minute până când feliile de napi sunt crocante și aurii, iar sosul clocotește pe alocuri. Puneti in boluri putin adanci si serviti cu cartofi noi unsi cu unt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 540
  • Gras 37.4g
  • Saturate 16.8g
  • Carbohidrați 11.3g
  • Zaharuri 4.9g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 37.2g
  • Sare 1.4g
#Oală #vară #miel #și #napi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.