Skip to content

Tipul bucătăriei:

1698

Oala fierbinte de miel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

O oală fierbinte de miel este un fel de mâncare grozav de servit la prânzul de duminică sau o cină de weekend cu prietenii sau familia. Această rețetă folosește cotlete de miel stratificate cu ceapă și cartofi pentru o oală clasică.


Ingrediente

  • cotlete de miel 8
  • ulei
  • ceapă 1, feliate fin
  • cartofi 450 g, decojite și tăiate felii subțiri
  • morcovi 2, decojite și tăiate felii subțiri
  • pătrunjel 1 pachet, tocat
  • supa de miel sau pui 650 ml
  • unt

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tăiați excesul de grăsime de pe cotlete apoi rumeniți-le foarte bine în puțin ulei. Dați deoparte și prăjiți ceapa până se înmoaie. Puneți mielul, ceapa, cartofii și morcovii într-o caserolă mare, presărați pătrunjel și asezonați pe măsură ce mergeți, păstrând suficient cartofi pentru a termina cu un strat subțire deasupra. Turnați bulionul și ungeți deasupra cu unt. acoperiți și gătiți timp de 1 oră.

    Scoateți capacul și gătiți încă 30 de minute până când blatul devine crocant și auriu.

Informatii nutritionale

  • Kcals 493
  • Gras 31g
  • Carbohidrați 23.4g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 31.6g
  • Sare 1,73g
#Oala #fierbinte #miel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *