Tipul bucătăriei:
Oala fierbinte de miel
- serveste 4
- Puțin efort
O oală fierbinte de miel este un fel de mâncare grozav de servit la prânzul de duminică sau o cină de weekend cu prietenii sau familia. Această rețetă folosește cotlete de miel stratificate cu ceapă și cartofi pentru o oală clasică.
Ingrediente
- cotlete de miel 8
- ulei
- ceapă 1, feliate fin
- cartofi 450 g, decojite și tăiate felii subțiri
- morcovi 2, decojite și tăiate felii subțiri
- pătrunjel 1 pachet, tocat
- supa de miel sau pui 650 ml
- unt
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tăiați excesul de grăsime de pe cotlete apoi rumeniți-le foarte bine în puțin ulei. Dați deoparte și prăjiți ceapa până se înmoaie. Puneți mielul, ceapa, cartofii și morcovii într-o caserolă mare, presărați pătrunjel și asezonați pe măsură ce mergeți, păstrând suficient cartofi pentru a termina cu un strat subțire deasupra. Turnați bulionul și ungeți deasupra cu unt. acoperiți și gătiți timp de 1 oră.
Scoateți capacul și gătiți încă 30 de minute până când blatul devine crocant și auriu.
Informatii nutritionale
- Kcals 493
- Gras 31g
- Carbohidrați 23.4g
- Fibră 2.7g
- Proteină 31.6g
- Sare 1,73g