Skip to content

Tipul bucătăriei:

Obraz de bou fiert la Spitfire cu piure, varză roșie și cremă coagulată de muștar englezesc

Obraz de bou fiert la Spitfire cu piure, varză roșie și cremă coagulată de muștar englezesc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

O rețetă ușoară, lentă și scăzută de obraji de bou fierți la foc cu varză roșie de la The Compasses Inn din Canterbury


Încearcă această rețetă de tocană de obraz de bou cu varză roșie, apoi verifică clasicul nostru varza rosie, varză roșie înăbușită, aragaz lent varza rosie și altele Retete de varza rosie de Craciun.

Ingrediente

  • obraz de bou 1,5 kg, tuns
  • ulei
  • morcov 1, decojit și tăiat cubulețe
  • praz 1, feliat
  • ceapă 1, tăiat cubulețe
  • foi de dafin 2
  • cimbru 4 crengute
  • Bere Spitfire 500 ml (sau folosiți orice bere aurie)
  • supa de vita 1 litru
  • ceapa rosie 1
  • varza rosie 1
  • oțet balsamic 150 ml
  • jeleu recurent 50 g
  • unt 30 g
  • piure de cartofi a servi

Crema coagulata de mustar

  • crema inchegata 200 g
  • mustar englezesc 20 g
  • frunze de cimbru tocat pentru a face 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Prăjiți obrazul de bou în 1 lingură ulei într-o tigaie mare și grea la foc mediu. Cand s-a rumenit, scoatem din tigaie si adaugam legumele, foile de dafin si cimbrul. Când toate legumele sunt aurii (aproximativ 8 minute), adăugați bere și îndepărtați bucățile lipite de fundul tigaii. Adăugați obrajii de bou înapoi și fierbeți până când lichidul s-a redus la jumătate. Adăugați bulionul, aduceți din nou la fierbere și acoperiți cu folie sau cu un capac bine fixat. Se fierbe incet la cuptor timp de 4-5 ore, pana se inmoaie foarte bine. Întoarceți carnea la fiecare 2 ore în timp ce gătiți.

  • Pasul 2

    Taiati ceapa si varza rosie foarte marunt si puneti-le intr-o tigaie cu fundul greu. Adăugați ingredientele rămase și fierbeți timp de 5 minute. Se acopera cu un capac si se fierbe usor aproximativ 1 ora, amestecand din cand in cand, pana cand varza pare lucioasa si lipicioasa.

  • Pasul 3

    Amestecați smântâna încheagată și muștarul englezesc. Se adauga cimbrul si se bate 20-30 de secunde cu mana, pana se omogenizeaza si se face putin spumos. Răciți timp de cel puțin 1 oră.

  • Pasul 4

    Cand carnea este gata se scoate din sos. Reduceți sosul, dacă este nevoie, pentru a face un sos ușor. Adăugați obrajii înapoi în tigaie.

  • Pasul 5

    Serviți piureul la fundul felurilor de mâncare cu varza și obrazul de bou deasupra și turnați cu lingură niște lichior de gătit. Se serveste cu crema de mustar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 615
  • Gras 34g
  • Saturate 18.2g
  • Carbohidrați 26.9g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 44.1g
  • Sare 0,9g
#Obraz #bou #fiert #Spitfire #piure #varză #roșie #și #cremă #coagulată #muștar #englezesc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *