Skip to content

Tipul bucătăriei:

1165

Orez persan cu miel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Orezul basmati aromat este aromat cu sucuri de umăr de miel, vinete, roșii prune și combinat cu sultane și turmeric.


Ingrediente

  • vinete 3, tăiate în cuburi
  • turmeric măcinat 1 lingura
  • semințe de chimen 1 lingura
  • seminte de coriandru 1 lingura
  • păstaie de cardamom 1
  • ulei de masline
  • umăr slab de miel 200 g, cuburi
  • roșii prune 3 foarte coapte, tocate
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate grosier
  • orez basmati 200 g
  • sultane 1 lingura
  • pătrunjel cu frunze plate o mână bună, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Pune vinetele într-un cuptor cu abur până se înmoaie. Măcinați condimentele întregi împreună cu 1 linguriță de sare.

    Încinge 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, puțin adâncă, cu capac, adaugă condimentele și gătește câteva minute până când obții o pastă aromată.

  • Pasul 2

    Adăugați mielul și colorați peste tot cu condimente apoi adăugați roșiile și aduceți la fiert, astfel încât acestea să înceapă să se descompună. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi și fierbeți timp de 40 de minute la foc mic, cu un capac bine potrivit.

    Luați capacul și fierbeți cea mai mare parte din lichid, scoateți mielul și lăsați-l pe o parte acoperit cu folie, dar lăsați toate sucurile în oală pentru a aroma orezul.

  • Pasul 3

    Punem tigaia pe foc, dam la fiert si adaugam bucatele de vinete si usturoiul tocat. Amesteca totul in jur, apoi lasa amestecul sa stea cateva minute la foc pana se coloreaza. Adăugați orezul.

  • Pasul 4

    Se amestecă până când orezul este acoperit cu condimente și capătă puțină culoare. Se amestecă din nou apoi se adaugă 500 ml apă, se aduce la fierbere și se pune capacul.

  • Pasul 5

    Agitați tigaia și gătiți 5 minute, apoi dați focul cât mai mic și gătiți 10 minute, opriți focul și nu atingeți.

    După 30 de minute se ridică capacul și se amestecă mielul pentru a se încălzi. Se amestecă sultanele și pătrunjelul tocat și se servesc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 388
  • Carbohidrați 51.1g
  • Proteină 17.3g
  • Gras 14.2g
  • Sare 0,13g
  • Saturate 3.2g
  • Fibră 5.7g
#Orez #persan #miel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *