Skip to content

Tipul bucătăriei:

2109

Ossobuco cu gremolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Încercați acest preparat clasic italian ca alternativă la friptura de duminică. Gremolata proaspătă și gustoasă ridică sosul bogat de Ossobuco.


Ingrediente

  • tibia de vitel 4 felii, de aproximativ 4-5cm grosime
  • făină pentru praf
  • ulei de masline
  • morcovi 2, decojite
  • ceapă 1, taiata in jumatate si curatata de coaja
  • țelină 2 bețe
  • usturoi 2 cuișoare
  • foi de dafin 2
  • supa de vițel sau de pui 750 ml

gremolata

  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată mărunt
  • lămâie 1, coaja rasa
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se condimenteaza foarte bine feliile de shin si apoi se ruleaza in faina si se mai pipereaza putin peste ele. Se încălzește o tigaie largă cu 4 linguri de ulei, se pune carnea și se lasă să înceapă să se rumenească. Când este auriu se întoarce și se fierbe cealaltă parte în același timp.

  • Pasul 2

    Pune toate legumele într-un robot de bucătărie și toacă mărunt. Scoateți carnea din tigaie, adăugați legumele, apoi adăugați ierburile și gătiți timp de 5 minute până se înmoaie.

  • Pasul 3

    Așezați carnea într-o caserolă mare rezistentă la cuptor, cu capac, răsturnați peste legumele fierte și turnați peste bulion. Se acopera cu un capac sau cu folie si se da la cuptor pentru 2 ore.

  • Pasul 4

    Pentru a face gremolata se amestecă toate ingredientele, se condimentează bine și se împrăștie peste vițel înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 385
  • Carbohidrați 10.7g
  • Proteină 40.2g
  • Gras 19.3g
  • Sare 1,92g
  • Fibră 2.4g
#Ossobuco #gremolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *