Tipul bucătăriei:
Ossobuco cu gremolata
- serveste 4
- Uşor
Încercați acest preparat clasic italian ca alternativă la friptura de duminică. Gremolata proaspătă și gustoasă ridică sosul bogat de Ossobuco.
Ingrediente
- tibia de vitel 4 felii, de aproximativ 4-5cm grosime
- făină pentru praf
- ulei de masline
- morcovi 2, decojite
- ceapă 1, taiata in jumatate si curatata de coaja
- țelină 2 bețe
- usturoi 2 cuișoare
- foi de dafin 2
- supa de vițel sau de pui 750 ml
gremolata
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată mărunt
- lămâie 1, coaja rasa
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se condimenteaza foarte bine feliile de shin si apoi se ruleaza in faina si se mai pipereaza putin peste ele. Se încălzește o tigaie largă cu 4 linguri de ulei, se pune carnea și se lasă să înceapă să se rumenească. Când este auriu se întoarce și se fierbe cealaltă parte în același timp.
-
Pasul 2
Pune toate legumele într-un robot de bucătărie și toacă mărunt. Scoateți carnea din tigaie, adăugați legumele, apoi adăugați ierburile și gătiți timp de 5 minute până se înmoaie.
-
Pasul 3
Așezați carnea într-o caserolă mare rezistentă la cuptor, cu capac, răsturnați peste legumele fierte și turnați peste bulion. Se acopera cu un capac sau cu folie si se da la cuptor pentru 2 ore.
-
Pasul 4
Pentru a face gremolata se amestecă toate ingredientele, se condimentează bine și se împrăștie peste vițel înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 385
- Carbohidrați 10.7g
- Proteină 40.2g
- Gras 19.3g
- Sare 1,92g
- Fibră 2.4g