Tipul bucătăriei:
Pâine grecească cu feta la cuptor
- servește 4 persoane
- Uşor
Plin de arome mediteraneene, pita crocantă și feta sărată, rețeta noastră pentru pâine greacă vă schimbă carnea obișnuită tocată pentru bucăți de cârnați.
Ingrediente
- ceapa 2, cubulete
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite sau rase
- carnati de porc 400g
- stale pitta 2, 1 1/2 s-au spulberat până la firimituri
- patrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
- oregano uscat 2 1/2 linguriță
- condiment măcinat 1/4 linguriță
- lămâi 2, zestat
- piure de tomate 1 lingură
- măsline negre fără sâmburi 50g, cubulețe
- ou 1
- feta 100g, mărunțit
- frunze de salată și roșii a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți și căptușiți baza și capetele unei cutii de pâine de 500 g cu hârtie de copt (una mică, mică și lată, oferă cea mai bună formă pentru mulțime de topping).
-
Pasul 2
Se înmoaie ceapa în 1 lingură de ulei la foc mic, până devine aurie. Se răscolește într-un castron și se amestecă usturoiul, apoi se lasă să se răcească timp de 5 minute.
-
Pasul 3
Strângeți carnea de cârnați din coajele lor în vasul cu ceapa răcită, apoi adăugați firimiturile de pitta, pătrunjelul, 2 lingurițe de oregano, ienibahar, coajă de lămâie, piure de roșii, măsline tăiate cubulețe și ou. Condimentați bine, apoi amestecați împreună cu mâinile.
-
Pasul 4
Împingeți amestecul în forma pregătită, neteziți suprafața și coaceți timp de 35 de minute până când este fermă. Întoarceți cu grijă din tablă pe o foaie de copt. Întoarceți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și rupeți restul de pitta veche în bucăți, apoi împrăștiați deasupra cu feta sfărâmată și ½ linguriță de oregano rămasă.
-
Pasul 5
Stropiți cu un strop de mai mult ulei, apoi coaceți din nou timp de 10-15 minute pentru a crăpa partea de sus și întoarceți pitta maro auriu.
-
Pasul 6
Tăiați lămâile în pene și serviți cu felii de pâine de carne, frunze de salată și roșii.
Informatii nutritionale
- Kcals 603
- Gras 39.6g
- Saturează 14.1g
- Carbohidrați 35.6g
- Zaharuri 8.4g
- Fibră 7.3g
- Proteină 22.4g
- Sare 2.4g