Tipul bucătăriei:

Pâine grecească cu feta la cuptor

Pâine grecească cu feta la cuptor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Plin de arome mediteraneene, pita crocantă și feta sărată, rețeta noastră pentru pâine greacă vă schimbă carnea obișnuită tocată pentru bucăți de cârnați.


Ingrediente

  • ceapa 2, cubulete
  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite sau rase
  • carnati de porc 400g
  • stale pitta 2, 1 1/2 s-au spulberat până la firimituri
  • patrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
  • oregano uscat 2 1/2 linguriță
  • condiment măcinat 1/4 linguriță
  • lămâi 2, zestat
  • piure de tomate 1 lingură
  • măsline negre fără sâmburi 50g, cubulețe
  • ou 1
  • feta 100g, mărunțit
  • frunze de salată și roșii a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți și căptușiți baza și capetele unei cutii de pâine de 500 g cu hârtie de copt (una mică, mică și lată, oferă cea mai bună formă pentru mulțime de topping).

  • Pasul 2

    Se înmoaie ceapa în 1 lingură de ulei la foc mic, până devine aurie. Se răscolește într-un castron și se amestecă usturoiul, apoi se lasă să se răcească timp de 5 minute.

  • Pasul 3

    Strângeți carnea de cârnați din coajele lor în vasul cu ceapa răcită, apoi adăugați firimiturile de pitta, pătrunjelul, 2 lingurițe de oregano, ienibahar, coajă de lămâie, piure de roșii, măsline tăiate cubulețe și ou. Condimentați bine, apoi amestecați împreună cu mâinile.

  • Pasul 4

    Împingeți amestecul în forma pregătită, neteziți suprafața și coaceți timp de 35 de minute până când este fermă. Întoarceți cu grijă din tablă pe o foaie de copt. Întoarceți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și rupeți restul de pitta veche în bucăți, apoi împrăștiați deasupra cu feta sfărâmată și ½ linguriță de oregano rămasă.

  • Pasul 5

    Stropiți cu un strop de mai mult ulei, apoi coaceți din nou timp de 10-15 minute pentru a crăpa partea de sus și întoarceți pitta maro auriu.

  • Pasul 6

    Tăiați lămâile în pene și serviți cu felii de pâine de carne, frunze de salată și roșii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 603
  • Gras 39.6g
  • Saturează 14.1g
  • Carbohidrați 35.6g
  • Zaharuri 8.4g
  • Fibră 7.3g
  • Proteină 22.4g
  • Sare 2.4g
.
#Pâine #grecească #feta #cuptor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast