Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Pappardelle cu carne de vitel si porcini

Pappardelle cu vițel la fiert și porcini

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acest vițel italian gătit lent într-un sos bogat se potrivește perfect cu panglicile groase de pappardelle


Încearcă această rețetă de pappardelle de vițel la fiert, apoi verifică-ne pappardelle de casă, pappardelle de cârnați, pappardelle cu ciuperci și altele retete de pappardelle.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • tibia de vitel 1, pe os (verificați că se va potrivi cu tigaia, altfel faceți măcelarul să taie în jumătate)
  • făină pentru praf
  • praz 1, despicat si spalat
  • morcovi 2, decojite
  • țelină 2 bețe
  • rozmarin o grămadă mică
  • cimbru câteva crengute
  • unt sărat 100 g
  • bacon sau panceta afumată 200 g, tăiate în bucăți mici
  • porcini uscate 50g, înmuiat și scurs
  • fulgi de chilli o ciupitura
  • rosii 10, tocat grosier
  • vin roșu 100 ml
  • pappardelle 500 g
  • lămâie 1, tăiate în felii pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Încinge puțin ulei de măsline într-o caserolă mare. Asezonați și făinați bucățile de tibie, adăugați-le în tigaie apoi gătiți până se rumenesc peste tot. Scoateți.

  • Pasul 2

    Leagă împreună prazul, morcovii, țelina și ierburile cu sfoară. Topiți untul în tigaie și, când este fierbinte, adăugați slănină sau pancetta, porcini, piper măcinat bun și chilli. Aruncă-le până se colorează. Întoarceți tibia în tigaie, împreună cu mănunchiul de legume și agitați-o bine. Adăugați roșiile tocate și agitați din nou. Se toarnă vinul roșu și 300 ml apă și se aduce la fierbere. Se amestecă bine, se pune un capac, apoi se dă la cuptor pentru 3 ore.

  • Pasul 3

    Scoateți caserola din cuptor, scoateți tibia și scoateți osul. Scoateți măduva și adăugați-o în lichid. Scoateți mănunchiul de legume și aruncați ierburile, dar tocați legumele și adăugați-le la lichid. Verificati ca sosul sa fie gros, ca o supa buna, iar daca nu se aduce la fiert si se reduce putin, dar nu prea mult. Desfaceți carnea cu 2 furculițe, apoi adăugați înapoi în oală.

  • Pasul 4

    Gatiti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. Scurgere. Reveniți în tava pentru paste sau într-un vas de servire. Turnați sosul peste paste și amestecați. Se serveste cu un strop de ulei de masline si felii de lamaie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 960
  • Gras 44.4g
  • Carbohidrați 74,6g
  • Fibră 6.5g
  • Proteină 66.1g
  • Sare 2,57g
#Pappardelle #vițel #fiert #și #porcini
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *