Tipul bucătăriei:
Parfait de ficat de pui
- serveste 6
- Uşor
Nu vă puneți „marunăre” folosind ficatei de pui. Au cea mai uimitoare aromă și folosirea lor în această rețetă de parfait din ficat de pui le face cu adevărat la maximum. Serviți cu pâine prăjită și chutney pentru un aperitiv delicios sau un prânz ușor
Bucurați-vă de acest parfait din ficat de pui, apoi consultați și rețeta noastră de paté de ficat de pui.
Ingrediente
- ficat de pui 400 g
- unt un buton
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- șalotă 1, tocat
- cimbru o crenguță
- cinci condimente chinezești o ciupitura
- unt 125 g
- crema dubla 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați ficații de pui de orice bucăți verzi (acestea vor fi amare) sau de tendoane. Se încălzește un buton de unt într-o tigaie mare și se prăjește ușor ficații cu cățelul de usturoi zdrobit, eșalota, cimbru și un praf de cinci condimente chinezești. Se prăjesc până când ficații sunt rumeniți, dar încă moale când sunt presați, și roz (nu crud) la mijloc.
-
Pasul 2
Trimiteți ficații de pui într-o pastă într-un robot de bucătărie, apoi adăugați untul și smântâna. Sezon. Împărțiți amestecul în 6 rame mici tapetate cu folie alimentară, neteziți blatul și lăsați-l la rece peste noapte. Se întoarce și se servește cu pâine prăjită și chutney.