Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de pastitsio grecesc cu vinete si miel

Pasticcio de vinete si miel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acest pasticcio de vinete și miel de inspirație grecească este ușor de făcut, dar este plin de arome fantastice. Servește șase, așa că este perfect pentru a hrăni o mulțime sau pentru a îngheța resturile pentru altă dată


Ingrediente

  • tocată de miel 500 g
  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • crengute de cimbru 3
  • foi de dafin 3
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • ienibahar măcinat ½ linguriță
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • vin roșu 1 pahar
  • cub de supa de miel 1
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • Vânătă 1 mare, tăiat în bucăți de 2 cm
  • unt 50 g
  • făină simplă 50 g
  • lapte 500 ml
  • feta 100g, maruntit
  • ou 1
  • nucşoară un grătar bun
  • tuburi mari de paste 375g, sau tortiglioni
  • parmezan 2 linguri de ras

Metodă

  • Pasul 1

    Se rumenesc tocatura in loturi intr-o tigaie mare antiaderenta. Se încălzește 1 lingură ulei de măsline într-o cratiță adâncă sau o caserolă și se prăjește usturoiul timp de un minut. Se amestecă tocată rumenită, ierburile și condimentele și se gătesc câteva minute până când se simte parfumată. Puneți roșiile și vinul și aduceți la fiert, amestecând bucățile de carne lipite de fundul cratiței. Se sfărâmă în cubul de bulion și se adaugă zahărul și niște condimente. Fierbeți ușor timp de 30 de minute, stropind cu apă pentru a se menține indulgent, dacă este necesar.

  • Pasul 2

    Folosind tigaia în care ați rumenit tocată, rumeniți vinetele în 1 lingură de ulei de măsline. Adăugați vinetele la tocat și continuați să fierbeți ușor timp de încă 30 de minute.

  • Pasul 3

    Între timp, faceți un sos bechamel topind untul și făina împreună într-o cratiță pentru câteva minute până formează o pastă. Amestecați foarte treptat laptele pentru a face un sos omogen, apoi aduceți la foc mic și fierbeți timp de câteva minute până se îngroașă. Luați de pe foc și adăugați feta și oul cu puțină sare și puțină nucșoară. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.

  • Pasul 4

    Fierbe pastele până puțin sub al dente, apoi scurge bine, înainte de a amesteca în ragu de miel și vinete. Turnați într-o tavă mare de copt, apoi turnați peste bechamel feta. Se presară cu parmezan și încă puțină nucșoară rasă și se coace 20-30 de minute până când devine auriu și clocotește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 655
  • Gras 31.2g
#Pasticcio #vinete #miel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *