Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pastrama lui Cheat

Pastrama lui Cheat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Puțin efort

Creați o bază de delicatese, pastramă, acasă. De obicei este afumat la cald, dar versiunea acestui truc folosește boia afumată și gătire lentă pentru a obține o aromă și o textură similare


Ingrediente

  • piept de vita aproximativ 2,5 kg

COSTA DE ARDEI

  • boabe de piper negru zdrobit pentru a face 4 linguri
  • boia afumată 3 linguri
  • pudră de muştar englezesc 3 linguri
  • coriandru 3 linguri

SARAMURĂ

  • sare de vindecare sau pulbere de Praga 30g (optional)
  • sare de masă 400 g
  • zahăr brun deschis moale 100 g
  • boabe de piper negru 1 lingura
  • seminte galbene de mustar 1 lingura
  • foi de dafin 4
  • cuișoare întregi 4
  • usturoi 4 cuișoare, nedecojite
  • boabe de ienupăr 5
  • Miere 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pune toate ingredientele de saramură într-o tigaie mare cu 4 litri de apă. Se aduce la fierbere apoi se lasa sa se raceasca complet.

  • Pasul 2

    Tăiați o parte din excesul de grăsime din piept.

  • Pasul 3

    Tăiați pieptul tăiat în jumătate pe lungime (acest lucru va face mai ușor să saramură și să gătiți).

  • Pasul 4

    Puneți fiecare bucată de piept într-o pungă mare, sigilabilă.

  • Pasul 5

    Împărțiți saramura răcită între cele două pungi, stoarceți aerul și sigilați-le, apoi puneți pungile cu partea etanșă în sus într-o tavă de copt și puneți-le la frigider. Întoarceți carnea în pungile de sandvici în fiecare zi timp de 5 zile.

  • Pasul 6

    În a cincea zi, scoateți carnea de vită din saramură, uscați cu hârtie de bucătărie și lăsați să ajungă la temperatura camerei.

  • Pasul 7

    Amestecați ingredientele pentru crustă, apoi frecați-le uniform în carne, acoperind fiecare cută sau pliu. Frecați orice exces în partea de grăsime.

  • Pasul 8

    Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Așezați carnea de vită, cu partea grasă în sus, pe un grătar într-o tavă umplută cu apă clocotită de 3 cm. Acoperiți bine cu folie și gătiți timp de 4 ore. Mai gatiti cateva minute fara folie daca crusta pare putin prea umeda.

  • Pasul 9

    Lăsați să se odihnească timp de 10 minute, apoi feliați foarte subțire. Acesta se va păstra timp de 4 zile, acoperit, la frigider, sau acoperiți și congelați jumătate pentru mai târziu. Serviți cu pâine de secară, piccalilli și murături.

Informatii nutritionale

  • Kcals 259
  • Gras 12.6g
  • Saturate 4.7g
  • Carbohidrați 3g
  • Proteină 33.6g
  • Sare 1.6g
.
#Pastrama #lui #Cheat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *