Tipul bucătăriei:
Pastrama lui Cheat
- serveste 12
- Puțin efort
Creați o bază de delicatese, pastramă, acasă. De obicei este afumat la cald, dar versiunea acestui truc folosește boia afumată și gătire lentă pentru a obține o aromă și o textură similare
Ingrediente
- piept de vita aproximativ 2,5 kg
COSTA DE ARDEI
- boabe de piper negru zdrobit pentru a face 4 linguri
- boia afumată 3 linguri
- pudră de muştar englezesc 3 linguri
- coriandru 3 linguri
SARAMURĂ
- sare de vindecare sau pulbere de Praga 30g (optional)
- sare de masă 400 g
- zahăr brun deschis moale 100 g
- boabe de piper negru 1 lingura
- seminte galbene de mustar 1 lingura
- foi de dafin 4
- cuișoare întregi 4
- usturoi 4 cuișoare, nedecojite
- boabe de ienupăr 5
- Miere 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pune toate ingredientele de saramură într-o tigaie mare cu 4 litri de apă. Se aduce la fierbere apoi se lasa sa se raceasca complet.
-
Pasul 2
Tăiați o parte din excesul de grăsime din piept.
-
Pasul 3
Tăiați pieptul tăiat în jumătate pe lungime (acest lucru va face mai ușor să saramură și să gătiți).
-
Pasul 4
Puneți fiecare bucată de piept într-o pungă mare, sigilabilă.
-
Pasul 5
Împărțiți saramura răcită între cele două pungi, stoarceți aerul și sigilați-le, apoi puneți pungile cu partea etanșă în sus într-o tavă de copt și puneți-le la frigider. Întoarceți carnea în pungile de sandvici în fiecare zi timp de 5 zile.
-
Pasul 6
În a cincea zi, scoateți carnea de vită din saramură, uscați cu hârtie de bucătărie și lăsați să ajungă la temperatura camerei.
-
Pasul 7
Amestecați ingredientele pentru crustă, apoi frecați-le uniform în carne, acoperind fiecare cută sau pliu. Frecați orice exces în partea de grăsime.
-
Pasul 8
Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Așezați carnea de vită, cu partea grasă în sus, pe un grătar într-o tavă umplută cu apă clocotită de 3 cm. Acoperiți bine cu folie și gătiți timp de 4 ore. Mai gatiti cateva minute fara folie daca crusta pare putin prea umeda.
-
Pasul 9
Lăsați să se odihnească timp de 10 minute, apoi feliați foarte subțire. Acesta se va păstra timp de 4 zile, acoperit, la frigider, sau acoperiți și congelați jumătate pentru mai târziu. Serviți cu pâine de secară, piccalilli și murături.
Informatii nutritionale
- Kcals 259
- Gras 12.6g
- Saturate 4.7g
- Carbohidrați 3g
- Proteină 33.6g
- Sare 1.6g