Skip to content

Tipul bucătăriei:

O masă de lemn cu o farfurie albastră, acoperită cu orez, pui și chilli roșu felii

Pelau din Trinidad

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Pelau este un fel de mâncare tradițional din orez din Trinidad și Tobago, făcut cu mazăre gungo uscată, pui, lapte de cocos și aromat cu condimente verzi. Această rețetă vine de la restaurantul Brixton, Caribe’


Această rețetă de pelau din Trinidad vine de la restaurantul Brixton, Caribe. Încearcă și rețetele lor pentru Creveți curry din Trinidad, Barbudian fish wata și un cocktail Black Mout Montserrat.

Ingrediente

  • file de pulpă de pui fără piele 200 g, tăiate în bucăți
  • lămâie 1, suc
  • condimentul verde 3 linguri
  • sos de soia 2 linguri
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • zahăr muscovado brun închis 25 g
  • mazăre gungo uscată 125g, înmuiat și fiert, sau 1 tavă, scurs
  • dovleac sau dovleac 75 g, decojite și tăiate cubulețe
  • morcovi 75 g, tăiate cubulețe
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • cimbru câteva crengute
  • ghimbir 10 g, decojite si ras fin
  • ceapa verde 2, feliate fin
  • bonetă scotch 1, tăiat în jumătate, plus feliat suplimentar pentru a servi
  • ketchup de roșii sau piure de roșii 1 lingura
  • rumenirea sosului 1 lingura
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • orez cu bob lung 500 g
  • coriandru sau chadon beni tocat pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pune puiul și sucul de lămâie într-un castron mare. Acoperiți cu apă rece. Scurgere. Asezonați cu 2 linguri de condimente verzi și soia.

  • Pasul 2

    Încinge uleiul într-o tigaie adâncă până se încinge, dar nu se afumă. Adăugați zahărul și gătiți până când începe să clocotească – nu amestecați. Adăugați puiul (lăsați marinata rămasă în bol) și rumeniți, amestecând pentru a se îmbrăca. Acoperiți și gătiți la foc mediu timp de 5-10 minute, adăugând puțină apă dacă începe să se prindă.

  • Pasul 3

    Se amestecă mazărea, dovleacul, morcovii, usturoiul, cimbru, ghimbirul, ceapa, scotch bonnet, ketchup-ul, rumenirea sosului și condimentul verde rămas, apoi laptele de cocos și 600 ml de apă. Dacă lichidul nu este maro închis, adăugați o rumenire suplimentară pentru culoare. Sezon. Amestecați orezul. Acoperiți și gătiți timp de 20-30 de minute la foc mediu sau până când apa s-a evaporat și orezul este fraged. Se servesc acoperit cu coriandru si niste scotch bonnet feliat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 458
  • Gras 14.1g
  • Saturate 8.4g
  • Carbohidrați 66.1g
  • Zaharuri 6.8g
  • Fibră 4.7g
  • Proteină 14.5g
  • Sare 0,8g
#Pelau #din #Trinidad
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *