Tipul bucătăriei:
Penne cu pui, porcini și Marsala
- serveste 4
- Uşor
Gata rapid în 20 de minute, acest fel de paste cu umplere rapidă într-un sos bogat de ciuperci este perfect într-o noapte de săptămână. Penne este cea mai bună pastă pentru acest sos ușor.
Ingrediente
- ciuperci porcini uscate 25 g
- ulei de masline
- file de pulpă de pui fără piele 300 g, feliate
- usturoi 4 cuișoare, tăiate mărunt
- rozmarin 1 lingura, tocat
- ciuperci de castan 500 g, feliate
- piure de tomate 1 lingura
- Marsala 250 ml
- penne 300 g
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați porcini în 300 ml de apă clocotită timp de 15 minute. Scurgeți, rezervând lichidul și aruncând orice nisip. Tăiați mărunt porcini.
-
Pasul 2
Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o cratiță mare. Gatiti puiul cateva minute pana se rumeneste, apoi scoateti-l. Se adauga in tigaie usturoiul, rozmarinul, ciupercile porcini si castanele si se fierbe la foc mare cu o presara buna de sare aproximativ 5 minute.
-
Pasul 3
Adăugați piureul de roșii, lichidul de porcini, marsala și puiul. Aduceți la fiert și gătiți până când sosul scade la jumătate. Gatiti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj si amestecati cu sosul.
Informatii nutritionale
- Kcals 469
- Carbohidrați 62,5g
- Proteină 28.8g
- Gras 10g
- Sare 0,28g
- Fibră 4.8g