Tipul bucătăriei:
Piei de cartof încărcate
- servește 2
- Uşor
Faceți acești cartofi cremoși, cu brânză, cu pancetta crocantă pentru masa perfectă de confort la mijlocul iernii. Pentru a reduce timpul de gătit, puteți pune cartofii în cuptorul cu microunde (nu uitați să le intepați cu o furculiță) și să le gătiți până se înmoaie.
Ingrediente
- coacerea cartofilor 2, (aproximativ 300g fiecare)
- smantana 4 linguri, plus încă de servit
- cheddar 50g, ras
- arpagic tocat pentru a face 3 linguri
- pancetta 75g, cubulat
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Coaceți cuptorul timp de 1 oră sau până când se înmoaie și au un pic de da când sunt stoarse.
-
Pasul 2
Scoateți cartofii din cuptor și înjumătățiți. Scoateți mijlocul cartofilor într-un castron, lăsând o coajă în interiorul cojilor pentru a le menține ferme, apoi aranjați cojile într-un vas de copt.
-
Pasul 3
Adăugați 4 linguri de smântână, cheddar și majoritatea arpagicului în vas, amestecați-le apoi condimentați.
-
Pasul 4
Puneți amestecul înapoi în cojile de cartofi și coaceți din nou timp de 10 minute.
-
Pasul 5
Prăjiți cuburile de pancetta într-o tigaie antiaderentă uscată până când sunt crocante. Presărați spudurile coapte cu restul de arpagic și puțin mai multă smântână. Se servește cu o salată verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 597
- Gras 25.6g
- Saturează 13.4g
- Carbohidrați 65,8g
- Zaharuri 5.2g
- Fibră 7.9g
- Proteină 21,8g
- Sare 1.5g