Tipul bucătăriei:
Piept de cuptor-BBQ cu brânză albastră
- servește 6-8
- Uşor
Obțineți atmosfera de grătar gătit lent, fără a fi nevoie să treceți peste cărbuni fierbinți ore întregi. Serviți cu o brânză de brânză albastră cremoasă și cartofi prăjiți
Încercați rețeta noastră de piept la cuptor sau încercați pieptul nostru de grătar afumat.
Ingrediente
- piept de vita 1,2 kg
- cartofi prajiti a servi
- murături a servi
FRAGĂ uscată
- granule de usturoi 2 lingurițe
- boia afumată 2 lingurițe
- pudra de muștar 1 linguriță
- fulgi de sare de mare 2 lingurițe
GLAZURĂ
- sos Worcestershire 1 lingură
- zahăr brun moale deschis 1 lingură
- boia afumată ½ linguriță
- mustar Dijon 1 lingură
SLAW BLUE CHESESE
- morcovi 500g, mărunțită sau rasă
- varza alba 500g, mărunțit fin
- otet de vin alb 1 lingură
- fulgi de sare de mare 1 linguriță
- roquefort 100g, coaja tăiată
- maioneză 5 linguri
- smantana 100g
- arpagic o grămadă mică, tocată
- piper alb
Metodă
-
Pasul 1
Desfaceți pieptul dacă este legat. Se usucă cu hârtie de bucătărie, apoi se pune într-un vas ceramic. Se amestecă ingredientele pentru frecare și se presară toată carnea, frecând-o. Se răcește peste noapte și se scoate pieptul de la frigider cu o oră înainte să doriți să o gătiți.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Puneți două foi mari de folie într-o formă de copt în formă de cruce. Așezați pieptul în mijloc și turnați 300 ml de apă în fund. Aduceți folia în sus și în jurul pieptului pentru a face un cort confortabil și gătiți timp de 4 ore
-
Pasul 3
În timp ce pieptul este în cuptor, faceți slaw. Puneți legumele într-un castron mare și presărați oțetul și sarea. Aruncați împreună. Puneți brânza într-un castron, apoi amestecați treptat maiaua, smântâna și arpagicul. Adăugați la pâine și aruncați împreună. Se condimentează cu piper alb.
-
Pasul 4
Se amestecă împreună ingredientele glazurii. Scoateți forma de piept și rotiți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Îndoiți folia și lingura peste glazură. Gatiti inca o ora, lingurand peste sucuri la fiecare 20 de minute. Dacă aveți un termometru pentru carne, vă propuneți o temperatură internă de 94C, ceea ce va face pieptul cu adevărat fraged.
-
Pasul 5
Odihniți-vă 20 de minute sub folie liberă. Feliați și serviți cu salată, cartofi prăjiți, murături și orice sucuri din tigaie.
Informatii nutritionale
- Kcals 548
- Gras 37.2g
- Saturează 10.5g
- Carbohidrați 12.2g
- Zaharuri 11.4g
- Fibră 5.1g
- Proteină 38.6g
- Sare 2.9g