Tipul bucătăriei:

Piept de cuptor-BBQ cu brânză albastră

Piept de cuptor-BBQ cu brânză albastră

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6-8
  • Uşor

Obțineți atmosfera de grătar gătit lent, fără a fi nevoie să treceți peste cărbuni fierbinți ore întregi. Serviți cu o brânză de brânză albastră cremoasă și cartofi prăjiți


Încercați rețeta noastră de piept la cuptor sau încercați pieptul nostru de grătar afumat.

Ingrediente

  • piept de vita 1,2 kg
  • cartofi prajiti a servi
  • murături a servi

FRAGĂ uscată

  • granule de usturoi 2 lingurițe
  • boia afumată 2 lingurițe
  • pudra de muștar 1 linguriță
  • fulgi de sare de mare 2 lingurițe

GLAZURĂ

  • sos Worcestershire 1 lingură
  • zahăr brun moale deschis 1 lingură
  • boia afumată ½ linguriță
  • mustar Dijon 1 lingură

SLAW BLUE CHESESE

  • morcovi 500g, mărunțită sau rasă
  • varza alba 500g, mărunțit fin
  • otet de vin alb 1 lingură
  • fulgi de sare de mare 1 linguriță
  • roquefort 100g, coaja tăiată
  • maioneză 5 linguri
  • smantana 100g
  • arpagic o grămadă mică, tocată
  • piper alb

Metodă

  • Pasul 1

    Desfaceți pieptul dacă este legat. Se usucă cu hârtie de bucătărie, apoi se pune într-un vas ceramic. Se amestecă ingredientele pentru frecare și se presară toată carnea, frecând-o. Se răcește peste noapte și se scoate pieptul de la frigider cu o oră înainte să doriți să o gătiți.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Puneți două foi mari de folie într-o formă de copt în formă de cruce. Așezați pieptul în mijloc și turnați 300 ml de apă în fund. Aduceți folia în sus și în jurul pieptului pentru a face un cort confortabil și gătiți timp de 4 ore

  • Pasul 3

    În timp ce pieptul este în cuptor, faceți slaw. Puneți legumele într-un castron mare și presărați oțetul și sarea. Aruncați împreună. Puneți brânza într-un castron, apoi amestecați treptat maiaua, smântâna și arpagicul. Adăugați la pâine și aruncați împreună. Se condimentează cu piper alb.

  • Pasul 4

    Se amestecă împreună ingredientele glazurii. Scoateți forma de piept și rotiți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Îndoiți folia și lingura peste glazură. Gatiti inca o ora, lingurand peste sucuri la fiecare 20 de minute. Dacă aveți un termometru pentru carne, vă propuneți o temperatură internă de 94C, ceea ce va face pieptul cu adevărat fraged.

  • Pasul 5

    Odihniți-vă 20 de minute sub folie liberă. Feliați și serviți cu salată, cartofi prăjiți, murături și orice sucuri din tigaie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 548
  • Gras 37.2g
  • Saturează 10.5g
  • Carbohidrați 12.2g
  • Zaharuri 11.4g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 38.6g
  • Sare 2.9g
.
#Piept #cuptorBBQ #brânză #albastră
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast