Skip to content

Tipul bucătăriei:

O suprafață de lemn acoperită cu felii de piept de miel crocant

Piept de miel crocant cu sos de oțet de malț

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Acest sos de oțet de malț este un riff britanic pe un sos de grătar în stil Carolina și face un partener acid excelent pentru mielul bogat


Încercați rețeta noastră de piept de miel BBQ, atunci verificați-ne Creveți la grătar, sos de grătar final și Aripi de pui la grătar.

Ingrediente

  • sânii de miel 2, coaste pe

MARINADA

  • frunze de dafin uscate 8
  • Pulbere engleză de muștar 1 lingură
  • fulgi de sare de mare 1 lingură
  • zahăr brun moale deschis 1 lingură
  • usturoi 5 cuișoare
  • boabe de piper alb zdrobit pentru a face 2 lingurițe
  • ulei de masline 1-2 linguri

SOS DE OȚET MALT

  • maioneză 4 linguri
  • otet din malt 3 linguri
  • zahăr pudră 1 lingură
  • sos Worcestershire o liniuță
  • frunze de menta tocat mărunt pentru a face 2 linguri
  • arpagic tocat mărunt pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă toate ingredientele pentru marinată, adăugând suficient ulei pentru a face o pastă și se freacă foarte bine în miel. Se răcește cel puțin 4 ore sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Pregătiți un grătar cu capac pentru gătit indirect, păstrând cărbunii pe o parte, astfel încât să existe o parte fierbinte și una mai rece.

  • Pasul 3

    Puneți pieptul de miel cu pielea în jos pe partea mai rece a grătarului și puneți capacul. Setați debitul de aer la 1/4 deschis la bază și lăsați o mică fisură (2 mm) în orificiile de aerisire de pe capac. Acest lucru va asigura cărbunele arde încet și uniform. Gatiti timp de 3 ore, rotind la fiecare 45 de minute, pana cand carnea s-a indepartat de oase, este frageda si pielea este crocanta. (Alternativ, încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 2. Puneți pieptul de miel într-o tavă de copt superficială și urmați aceleași instrucțiuni ca mai sus.)

  • Pasul 4

    Pentru a face sosul de oțet de malț, combinați maioneza, oțetul, zahărul, sosul de worcestershire și puțin condiment într-un castron. Se amestecă ierburile.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, tăiați pieptul în felii urmând oasele coastei și serviți cu sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 530
  • Gras 45,7g
  • Saturează 14.4g
  • Carbohidrați 8.2g
  • Zaharuri 7.3g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 21.3g
  • Sare 2.8g
.
#Piept #miel #crocant #sos #oțet #malț
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *