Tipul bucătăriei:

Reteta de piept de miel rulata umpluta cu ierburi

Piept de miel rulat umplut cu ierburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Rulați această bucată de miel de mare valoare cu muștar și ierburi, apoi coaceți până când este moale și fragedă, astfel încât să se destrame în sosul de ceapă de vin alb


Pieptul de miel este o tăietură grasă, dar se gătește până la cea mai moale, fragedă, desfăcută carne.

Ingrediente

  • piept de miel 800g, derulat
  • mustar Dijon 2 linguri
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
  • arpagic ½ o grămadă mică, tocată mărunt
  • mentă ½ o grămadă mică, plus un plus de servit, ambele tocate mărunt
  • ulei vegetal 1 lingură
  • ceapa 2, feliat subțire
  • usturoi 4 cuișoare, feliate subțire
  • vin alb 250ml
  • supă de pui250ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 170C / ventilator 150C / gaz 3. Condimentați pieptul de miel peste tot și așezați-l plat pe o tocătoare curată, cu partea cărnii orientată în sus. Periați peste tot cu muștar și presărați ierburile. Rulați strâns pe lungime și folosiți șirul de bucătărie pentru a face 6-8 noduri până la capăt pentru a-l lega la loc.

  • Pasul 2

    Încălziți uleiul vegetal într-o caserolă cu capac mare și rumeniti mielul peste tot până devine cu adevărat auriu. Scoateți pe o farfurie, apoi dați ceapa și usturoiul și gătiți timp de 10 minute până când începe să se înmoaie. Se toarnă vinul alb și bulionul de pui, se restituie mielul și se acoperă cu un capac. Coaceți timp de 3 ore până când carnea este cu adevărat fragedă, apoi ridicați mielul pe o farfurie, acoperiți strâns cu folie și odihniți-vă 20 de minute.

  • Pasul 3

    Între timp, degresați sosul de grăsime în exces și păstrați-l cald, adăugând o strop de apă dacă arată puțin gros. Feliați mielul și serviți cu sosul de ceapă și o stropire de mentă, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 773
  • Gras 57.7g
  • Saturează 26g
  • Carbohidrați 8.6g
  • Zaharuri 6.5g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 43,9g
  • Sare 1.5g
.
#Piept #miel #rulat #umplut #ierburi
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast