Skip to content

Tipul bucătăriei:

piept de porumbel cu sos de coacaze negre

Piept de porumbel Valentine Warner cu sos de coacaze negre

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Pieptul de porumbel de la Valentine Warner cu sos de coacăze negre necesită puțin efort, dar merită. Porumbeii și coacăzele negre sunt un parteneriat splendid – fructele completează foarte bine carnea vânat


Ingrediente

  • porumbel de pădure 2, gata de gătit
  • ulei de floarea soarelui 2-3 linguri
  • morcov ½ mediu, curățat și tăiat în lungimi scurte
  • ceapă ½ mic, decojit
  • tulpina de telina 1, tăiate în lungimi scurte
  • patrunjel cret 1 buchet mic
  • fulgi de sare ½ linguriță
  • pâine albă bună 2 felii, cruste îndepărtate
  • slănină fără coajă 2 erupții cutanate
  • vin roșu 150 ml
  • coacaze negre 100 g
  • unt rece 15 g, tăiate cubulețe

Metodă

  • Pasul 1

    Luați sânii de pe porumbei tăind felii între carne și oase (sau cereți măcelarului să o facă pentru dvs.). Ar trebui să ajungi cu patru fileuri de piept. Puneți pe o farfurie cu pielea în sus, acoperiți cu folie alimentară și lăsați pe o parte.

  • Pasul 2

    Tăiați restul carcasei în bucăți mari. Încinge o cratiță medie la foc mare. Adăugați aproximativ 2 linguri de ulei și prăjiți bucățile de carcasă, morcovul, ceapa, țelina și tulpinile de pătrunjel până se rumenesc.

  • Pasul 3

    Se presară cu sare și se toarnă peste 600 ml apă rece. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe ușor timp de 40 de minute, degresând când este necesar. Se toaca marunt frunzele de patrunjel, se acopera si se lasa deoparte.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se strecoară bulionul printr-o sită într-o tigaie curată și se readuce la fierbere. Se fierbe tare până când lichidul s-a redus la aproximativ 5 linguri.

  • Pasul 5

    Ungeți pâinea cu ulei pe ambele părți și puneți-o pe o tavă de copt. Gătiți în centrul cuptorului timp de 6-8 minute până când devine crocant pe margini, dar puțin calamar la mijloc.

  • Pasul 6

    Încinge o tigaie mică antiaderentă la foc mare. Ungeti pieptul de porumbei cu putin ulei si asezonati cu sare si piper. Se pune in tigaie, cu pielea in jos, cu baconul si se fierbe 3 minute pana devin aurii.

  • Pasul 7

    Întoarceți pieptul de porumbeu și slănina și gătiți încă 2 minute, având grijă să nu ardă slănina, apoi transferați-le pe o masă pentru a se odihni. Mai da putin slanina daca este nevoie. Tt ar trebui să fie frumos și crocant.

  • Pasul 8

    Scoatem baconul si punem tigaia pe foc si deglazam cu vinul rosu. Lăsați vinul să se reducă la aproximativ 3 linguri, apoi amestecați bulionul și fierbeți câteva secunde. Adăugați coacăzele negre și gătiți timp de 2-3 minute până când fructele sunt moi, dar își păstrează forma și bulionul este siropos. Sezon.

  • Pasul 9

    Bateți treptat untul rece în bulion și răsuciți în jurul cratiței până când sosul este îngroșat și lucios. Puneți pâinea prăjită fierbinte pe 2 farfurii încălzite. Pe fiecare pâine prăjită se aranjează câte 2 piepți cu deasupra felia de slănină și se pune peste sos cu lingura. Se presara patrunjel tocat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 632
  • Gras 37,5g
  • Carbohidrați 26.4g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 43g
  • Sare 2.25g
#Piept #porumbel #Valentine #Warner #sos #coacaze #negre
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *