Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un piept de rata caramelizat pe un pat de varza de Bruxelles maruntita

Piept de rata glazurat cu melasa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Melasa dă o dulceață și o glazură lucioasă frumoasă acestui fel de mâncare de rață de inspirație franceză, servită cu țelină prăjită, slănină afumată și merișoare. Această rețetă vine de la restaurantul Galvin at Windows din Londra


Pregătiți-ne pieptul de rață glazurat cu melasă, apoi încercați pieptul nostru de rață friptă cu cartofi prăjiți, friptura de rață cu sos de portocale, friptura de rață cu sos de vișine și mai multe rețete de rață.

Ingrediente

  • grăsime de rață 2 linguri
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate subțiri
  • țelină 1, tăiați cubulețe de 1 cm
  • slănină afumată 120 g
  • piept de rata 4
  • melasă 50 g
  • port 100 ml
  • boabe de ienupăr 2
  • anason stelat 1
  • supă de pui 200 ml
  • varză de Bruxelles 150 g, despărțite în frunze
  • merisoare (proaspete sau congelate – decongelate daca sunt congelate) 80 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Încinge grăsimea de rață într-o tigaie antiaderentă la foc mediu și se prăjește usturoiul, țelina și larnele timp de 5-10 minute sau până când țelina s-a înmuiat și baconul este abia începe să devină crocante. Se condimentează și se păstrează la cald.

  • Pasul 2

    Se încorporează pielea de pe fiecare piept de rață, apoi se condimentează și se încălzește o tigaie uscată antiaderentă la foc mediu-mare. Pune pieptul de rață în tigaia fierbinte, cu pielea în jos, și gătește timp de 3-4 minute sau până când grăsimea s-a făcut și pielea este crocantă – nu lăsați tigaia să se încingă prea mult, deoarece pielea se poate arde. Întoarceți pieptul de rață, apoi scoateți tigaia de pe foc.

  • Pasul 3

    Transferați pieptul de rață într-o tavă de copt, cu pielea în sus, ungeți pielea cu melasa și dați la cuptor pentru 6 minute pentru mediu sau 8-10 minute pentru bine făcut. Odihnește-te 4-6 minute.

  • Pasul 4

    Întoarceți tigaia de rață pe plită, la foc iute, apoi puneți portocul, boabele de ienupăr și anasonul stelat, răzuind fundul tigaii cu o lingură de lemn pentru a scoate bucățile rumenite. Adăugați bulionul și gătiți până când lichidul s-a redus la jumătate și devine picant.

  • Pasul 5

    Amestecați frunzele de muguri și merișoarele în amestecul de slănină, apoi puneți-o cu lingura în mijlocul farfurioarelor. Taiati pieptul de rata si puneti deasupra, apoi stropiti generos cu sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 548
  • Gras 28g
  • Saturate 8.7g
  • Carbohidrați 16.3g
  • Zaharuri 14.1g
  • Fibră 8.4g
  • Proteină 46,5g
  • Sare 1.7g
#Piept #rata #glazurat #melasa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *