Skip to content

Tipul bucătăriei:

piri piri bibilică

Piri-piri bibilică

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această marinată portugheză de foc are multe încarnări diferite, dar ingredientele de bază rămân aceleași; ardei iute, usturoi și tarețea sucului de lime sau a oțetului. Bibilica de Guineea are o aromă mai vânătă decât puiul, așa că rezistă foarte bine la marinare.


Încearcă acest piri-piri bibilică, atunci verificați-ne bibilică friptă, tajine de bibilici, biryani de bibilici și altele retete de bibilici.

Ingrediente

  • bibilică 2, spatchcockcock

marinada piri-piri

  • ardei iute roșu 4, tocate fin
  • tei 2, suc
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • coriandru 1 lingura
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • ghimbir de pamant 1 lingura
  • pătrunjel un buchet mic, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți bibilica într-un vas puțin adânc, amestecați ingredientele pentru marinată și turnați peste. Lăsați câteva ore sau peste noapte, dacă este posibil.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune păsările pe o tavă cu pielea în sus și toarnă marinada peste. Gătiți aproximativ 45 de minute (ungeți ocazional cu marinada) până când devine crocant, auriu și fiert. Se taie in sferturi (se lasa pe os) si se serveste cu salata sau cartofi sotati.

#Piripiri #bibilică
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *