Tipul bucătăriei:
Piri-piri bibilică
- serveste 4
- Puțin efort
Această marinată portugheză de foc are multe încarnări diferite, dar ingredientele de bază rămân aceleași; ardei iute, usturoi și tarețea sucului de lime sau a oțetului. Bibilica de Guineea are o aromă mai vânătă decât puiul, așa că rezistă foarte bine la marinare.
Încearcă acest piri-piri bibilică, atunci verificați-ne bibilică friptă, tajine de bibilici, biryani de bibilici și altele retete de bibilici.
Ingrediente
- bibilică 2, spatchcockcock
marinada piri-piri
- ardei iute roșu 4, tocate fin
- tei 2, suc
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- coriandru 1 lingura
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- ghimbir de pamant 1 lingura
- pătrunjel un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Puneți bibilica într-un vas puțin adânc, amestecați ingredientele pentru marinată și turnați peste. Lăsați câteva ore sau peste noapte, dacă este posibil.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune păsările pe o tavă cu pielea în sus și toarnă marinada peste. Gătiți aproximativ 45 de minute (ungeți ocazional cu marinada) până când devine crocant, auriu și fiert. Se taie in sferturi (se lasa pe os) si se serveste cu salata sau cartofi sotati.