Tipul bucătăriei:
piri piri brazilian spatchcock poussins
- serveste 4
- Puțin efort
Piri piri face cea mai bună marinadă pentru pui la grătar sau poussins și este rapid și ușor să-ți faci singur și credem că are un gust mult mai bun. Această rețetă simplă face un grătar grozav.
Ingrediente
- usturoi 2 cuișoare
- lămâi 2, cu coaja si zeama
- sos Worcestershire 1 lingura
- ulei de masline
- poussins 3
sos piri piri
- ardei iute roșu 5
- usturoi 8 cuișoare întregi
- zahăr tos auriu 1 lingura
- otet de vin rosu 3 linguri
- lămâi 2, suc
- boia afumată 1 lingura
- ulei de masline
- lămâi 1, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Faceți o marinadă cu usturoiul, lămâia, sosul Worcestershire și 3 linguri de ulei de măsline și puneți-o într-o tavă de copt de sticlă mică sau emailată. Folosind foarfece pentru păsări de curte sau foarfece foarte ascuțite, tăiați părțile laterale ale coloanelor vertebrale ale pușilor. Scoateți țepii și aruncați. Folosește foarfecele pentru a tăia și oasele coastelor. Întoarce toate cele trei păsări. Se condimenteaza bine cu sare si piper. Frecați peste ele marinada de lămâie și usturoi și lăsați-le la rece peste noapte sau pentru cel puțin câteva ore.
-
Pasul 2
Se calesc ardeii iute și usturoiul până se înnegrește într-o tigaie mică și uscată, timp de aproximativ 5 minute, la foc mediu. Îndepărtați și sămânțați ardeii iute și îndepărtați orice piele slăbită. Curățați și usturoiul. Puneți ardeii iute și usturoiul într-un blender cu zahărul, oțetul, zeama de lămâie, boia și 2 linguri ulei. Adăugați 3 linguri de apă și puțină sare. Se amestecă până se face bine.
-
Pasul 3
Încălziți grătarul sau grătarul și pregătiți astfel încât să gătiți la căldură indirectă. Asta înseamnă să opriți arzătorul de gaz din mijloc sau, când cărbunele este gata, să împingeți cărbunii în lateral și să puneți o tigaie de picurare sub zona de gătit. Acest lucru va permite cărnii să se facă grătar fără să se ardă. Sau se încălzește cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se fierbe, acoperit, timp de aproximativ 12 minute pe fiecare parte sau timp de 40 de minute cu pielea în sus în cuptor. Când pușinele sunt aproape de terminare, începeți să periați cu puțin sos pe ambele părți.
-
Pasul 4
Folosește o pereche de foarfece pentru a tăia păsările în bucăți mai mici. Serviți cu un bol cu sos și sferturi de lămâie pentru a le stoarce.
Informatii nutritionale
- Kcals 549
- Gras 41.1g
- Carbohidrați 6.6g
- Fibră 0,1g
- Proteină 38g
- Sare 0,5g