Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pitta de miel grecesc

Pitta de miel grecesc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Dacă cauți o cină rapidă, ușoară, de inspirație mediteraneană, aceste pitta grecești de miel sunt ideale. Gata în mai puțin de 30 de minute cu un sos de iaurt cu usturoi, sunt perfecte la mijlocul săptămânii.


Încercați acest pitta grecesc de miel, apoi verificați musaca, spanakopita, salata grecească și mai multe rețete grecești.

Ingrediente

  • fripturi pulpe de miel 2, curățat de toată grăsimea și pielea
  • ulei
  • lămâie 1, suc
  • iaurt natural 6 linguri
  • usturoi 1 cuișoare, tăiat la jumătate
  • mărar 1 lingura de tocat marunt
  • varza rosie 100 g, tocat foarte fin
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • roșii prune baby 12, înjumătățit
  • ceapa rosie ¼ mic, feliat foarte fin
  • pittas 2-4

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Pune mielul intr-o farfurie si adauga un strop de ulei, jumatate din zeama de lamaie si multe condimente. Se amestecă iaurtul, usturoiul și mararul și se condimentează.

  • Pasul 2

    Pasul 2

    Se amestecă varza cu oțetul de vin roșu și un praf de zahăr. Se amestecă roșia și ceapa cu puțină sare și puțină zeamă de lămâie.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Încinge o grătar la foarte fierbinte. Gatiti mielul 3-4 minute pe fiecare parte pana obtineti o culoare foarte buna. Odihnește-te timp de 5 minute. Între timp, gătiți pitta pe aceeași grătar, până când sunt marcate de grătar.

  • Pasul 4

    Pasul 4

    Tăiați mielul foarte subțire. Pune pe farfurii o gramada de miel, niste varza murata si salata de rosii si ceapa. Scoateți usturoiul din iaurt. Adăugați pita calde și o oală cu sos de iaurt în fiecare farfurie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 558
  • Gras 14.6g
  • Saturate 6.3g
  • Carbohidrați 56,8g
  • Fibră 5.8g
  • Proteină 46,8g
  • Sare 1.3g
#Pitta #miel #grecesc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *