Tipul bucătăriei:
Pizza alba cu carnati si broccoli
- serveste 4
- Uşor
Renunță la mâncarea la pachet. Aceste pizza fără sos de roșii sunt cele mai bune. Faceți-vă propriul aluat de pizza, apoi acoperiți cu cârnați, mozzarella, fenicul și broccoli pentru o masă rapidă
Faceți această rețetă ușoară de pizza albă, apoi consultați-ne pizza margheritapizza siciliana, pizza bianca cu somon afumat si mai impresionant retete de pizza.
Ingrediente
- cârnați de porc 3, jupuit (folositi italieni sau bine aromati ca cumberland)
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- fulgi de chilli ¼ lingurita, plus un praf
- semințe de fenicul ¼ lingurita, plus un praf
- ricotta 125 g
- broccoli cu tulpina lungă 5-6 tulpini, tăiate bucăți și albite
- mozzarella ½ × minge de 125 g, feliată
- parmezan 25 g, ras
ALUAT
- făină de pâine albă tare 300 g
- drojdie uscata 1 lingura
- zahăr 1 lingura
- sare ciupit mare
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ingredientele pentru aluat împreună cu 150-200 ml apă caldă și sarea până obțineți un aluat moale. Se framanta scurt, apoi se lasa 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
-
Pasul 2
Rulați carnea de cârnați în bile mici. Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă și se gătesc chiftelele de cârnați în reprize până devin ușor aurii. Transferați pe o farfurie și adăugați usturoiul, ardeiul iute și semințele de fenicul în tigaie și gătiți timp de 1 minut. Puneți usturoiul, ardeiul iute și semințele de fenicul într-un castron împreună cu ricotta și amestecați împreună cu puțin condimente.
-
Pasul 3
Incingeti cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Pudrati o suprafata cu putina faina si intindeti aluatul subtire pentru a face 2 pizza, apoi transferati in tavi de copt sau pietre pentru pizza. Întindeți bazele cu amestecul de ricotta, apoi presărați peste broccoli și chiftele, urmate de mozzarella și parmezan. Împrăștiați cu un praf mai mulți fulgi de ardei iute și semințe de fenicul, plus niște condimente suplimentare, apoi stropiți cu puțin ulei de măsline. Coaceți pizza timp de aproximativ 15 minute până când baza este crocantă și aurie și toppingul clocotește.
Informatii nutritionale
- Kcals 558
- Gras 23.5g
- Carbohidrați 62.1g
- Fibră 4.5g
- Proteină 22.4g
- Sare 2.5g