Skip to content

Tipul bucătăriei:

O bază de pizza umflată, acoperită cu verdeață, brânză de capră și pancetta crocantă

Pizza cu branza de capra cu praz si pancetta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Puțin efort

Făcută cu făină de secară și germeni de grâu, această bază de pizza pământoasă este încărcată cu verdeață, brânză de capră, usturoi și pancetta sărată pentru un festin italian.


Această rețetă de pizza cu brânză de capră cu praz și pancetta este adaptată din Cartea de bucate Mozza: Rețete de la restaurantul și pizzeria italiană preferată din Los Angeles de Nancy Silverton cu Matt Molina și Carolynn Carreño. Pizzeria Mozza poate fi găsită la Hotelul Treehouse din Marylebone din West End din Londra.

Savurează-l alături de salata tocată a lui Nancy Silverton, urmată de budino-ul ei de lux cu unt la desert.

Cauți mai multe rețete de pizza? Consultați pizza margherita, pizza pepperoni, pizza vegană și multe altele.

Ingrediente

ALUAT DE PIZZA

  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 1 lingura
  • făină de pâine albă tare 735 g, plus puțin în plus
  • făină de secară închisă 1 lingura
  • germene de grâu 1½ linguriță
  • malț de orz sau miere curgătoare 1½ linguriță
  • ulei fără aromă (cum ar fi uleiul de măsline sau de rapiță) pentru bol
  • griş pentru praf

PRAZUL

  • praz 4 medii, clătite bine
  • unt nesarat 8 linguri
  • ulei de măsline extra virgin 8 linguri

TOPPING PIZZA

  • ulei de măsline extra virgin 1 lingura
  • ceapa verde 2 buchete, feliate subțiri
  • branza de capra 250 g
  • usturoi confit 20 cuișoare, (opțional)
  • panceta 18 felii, tăiate la jumătate pe orizontală
  • arpagic tocate fin pentru a face 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, puneți 445 ml de apă caldă și drojdia în vasul unui mixer și lăsați câteva minute să se dizolve drojdia. Se adauga 370g de faina, toata faina de secara si germenii de grau. Se amestecă cu o lingură de lemn, apoi se acoperă și se lasă la temperatura camerei timp de 1 oră și 30 de minute.

  • Pasul 2

    Descoperiți vasul și adăugați 205 ml de apă caldă, făina rămasă și malțul de orz. Amestecați cu un cârlig de aluat la viteză mică timp de 2 minute. Se adaugă 1 lingură de sare de mare fină, apoi se amestecă la viteză medie timp de 6-8 minute sau până când aluatul începe să se desprindă de pe marginile vasului – dacă nu se smulge deloc de pe margini, se aruncă o mână mică de făină pentru a o face mai puțin lipicioasă. În timp ce aluatul se amestecă, ungeți ușor un bol suficient de mare pentru a ține aluatul după ce și-a dublat volumul. Scoateți aluatul din mixer în vasul uns cu ulei. Acoperiți și lăsați timp de 45 de minute.

  • Pasul 3

    Pudrați ușor suprafața de lucru cu făină și turnați aluatul. Împărțiți în șase bucăți egale, apoi înfigeți ușor marginile fiecărei bucăți sub ea însăși. Acoperiți rondelele de aluat cu un prosop curat și lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute. Înfăinați ușor mâinile și folosiți ambele mâini pentru a aduna fiecare rundă de aluat într-o minge încordată. Pudrați generos o tavă de copt cu făină și puneți rondelele de aluat pe tava de copt. Acoperiți foaia de copt cu prosopul și lăsați-le la temperatura camerei timp de 1 oră pentru a se dovedi.

  • Pasul 4

    Pentru praz, îndepărtați rădăcinile, frunzele verzi și orice frunze exterioare dure. Tăiați în bucăți de 8 cm, iar jumătate pe lungime, apoi fâșii julien. Topiți untul cu uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mic. Adăugați prazul, asezonați cu sare fină de mare și gătiți timp de 5-7 minute, amestecând des pentru a nu se rumeni, până când se ofilește și devine translucid. Pune o piatră de pizza sau o foaie groasă de copt (cu susul în jos) pe podeaua cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 8 timp de 1 oră.

  • Pasul 5

    Făinați generos suprafața de lucru și întindeți o rundă de aluat. Pudrați ușor cu făină, apoi folosiți vârfurile degetelor pentru a lovi ușor centrul aluatului, întinzându-l spre exterior. Mutați aluatul și întindeți-l până la 25 cm în diametru, apoi puneți-l înapoi pe suprafața de lucru pudrată cu făină. Pudrați o coajă sau o placă de tocat cu gris și transferați aluatul rotund pe acesta. Ungeți marginea aluatului cu ulei de măsline și asezonați toată suprafața cu sare. Se împrăștie 6 linguri de praz pe suprafața pizza, lăsând o margine de 2-3 cm fără topping și se împrăștie peste câteva dintre ceapa primăvară. Rupeți brânza în bucăți de 3 cm și împrăștiați-le peste praz și ceapă primăvară. Presarati cateii de usturoi, daca folositi, peste praz. Tăiați feliile de pancetta în jumătate încrucișat și răsturnați două jumătăți pe fiecare cadran al pizza.

  • Pasul 6

    Introduceți pizza în cuptor și coaceți timp de 8-12 minute sau până când brânza se topește, iar crusta este aurie și crocantă. Scoatem pizza din cuptor si presaram peste arpagic. Repetați cu aluatul și toppingurile rămase.

Informatii nutritionale

  • Kcals 815
  • Gras 31.6g
  • Saturate 14.5g
  • Carbohidrați 98,6g
  • Zaharuri 4.3g
  • Fibră 6.5g
  • Proteină 30.9g
  • Sare 3.9g
#Pizza #branza #capra #praz #pancetta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *