Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de Plăcintă Ciobănească Condimentată Cu Piure De Păstârnac

Plăcintă ciobănească condimentată cu piure de păstârnac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Faceți o versiune mai sănătoasă a unui favorit al familiei. Plăcinta de ciobănesc este făcută cu tocată de miel și această rețetă ușoară, este acoperită cu un piure cremos de păstârnac. Mâncare confortabilă de weekend bun


Faceți această plăcintă de păstor condimentat cu piure de păstârnac, apoi verificați curry de păstârnac, păstârnac fript de arțar, chipsuri de păstârnac și multe alte rețete de păstârnac?

Ingrediente

  • ceapă 1 mare, taiat cubulete
  • țelină 2 bețe, tăiate cubulețe
  • morcovi 2, tăiate cubulețe
  • ulei pentru prăjit
  • tocată de miel 1 pachet, aproximativ 500 g
  • chimen măcinat 1 lingură grămadă
  • scorţişoară ¼ linguriță
  • fulgi de chilli un praf bun (folosiți mai mult dacă vă place căldura)
  • făină simplă 2 linguri bune
  • piure de tomate 2 linguri
  • supa de miel sau pui 400 ml

MASH

  • păstârnac 1 kg, decojite și tăiate în bucăți
  • unt
  • lapte, smântână sau crème fraîche

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face piureul se pune pastarnacul intr-o cratita cu apa rece, se condimenteaza cu sare si se aduce la fiert apoi se fierbe 15-20 minute pana se inmoaie complet. Păstârnacul poate fi destul de fibros, așa că greșește-te de partea de a te despărți. Scurge foarte bine, apoi pasează cu un nod mare de unt, niște condimente și un strop bun de lapte, smântână sau cremă.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie apoi caleste ceapa, telina si morcovul cu un praf de sare timp de aproximativ 5 minute pana se inmoaie. Adăugați mielul și gătiți până se rumenesc peste tot. Adăugați condimentele și gătiți timp de 1 minut, apoi amestecați făina și gătiți încă un minut până când aceasta dispare.

  • Pasul 3

    Se adaugă piureul de roșii și bulionul și se fierbe timp de 10-15 minute până se îngroașă, dar încă picant.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Turnați amestecul de miel într-o tavă de copt și acoperiți cu piure de păstârnac. Furculita pentru a aspru suprafata si ungeti cu putin unt. Gatiti la cuptor aproximativ 25-30 de minute pana cand clocotesc si devin aurii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 575
  • Gras 30.9g
  • Carbohidrați 42.4g
  • Fibră 14.3g
  • Proteină 32.8g
  • Sare 1.5g
#Plăcintă #ciobănească #condimentată #piure #păstârnac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *