Tipul bucătăriei:

Rețetă clasică de plăcintă în cabană

Plăcintă clasică de cabană

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Aceasta este ideea noastră despre o plăcintă clasică de cabană. Cu carne de vită bogată și piure cremos, este un favorit de lungă durată al familiei și unul bun pe care să-l ai la congelator pentru situații de urgență!


Faceți această plăcintă clasică de cabană pentru o cină încălzitoare, apoi verificați plăcintele noastre de casă cu piure de brânză, plăcintă de ciobănesc, plăcintă clasică de pește și rețete de plăcinte mai reconfortante.

Care este originea plăcintei de cabană?

Plăcinta de cabană a fost inițial o rețetă engleză veche inventată ca o modalitate de a face ca restul de carne dintr-o friptură de duminică să meargă mai departe, tăind carnea în bucăți mici, amestecând cu legume și ceapă și făcând un stoc din resturi de oase. Completată cu piure și coaptă, aceasta a oferit o masă suplimentară pentru familii. Este mai probabil ca rețetele moderne să înceapă de la zero, gătind carnea de vită din crud.

Care este diferența dintre plăcinta de cabană și plăcinta de cioban?

Plăcinta de cabană și plăcinta de cioban folosesc exact aceeași metodă și împărtășesc multe ingrediente similare, singura diferență reală fiind că plăcinta de cabană folosește carne de vită, iar plăcinta de cioban utilizează mielul. În ambele cazuri tocatul este cea mai folosită tăietură.

Cum se face plăcinta de cabană

Secretul unei plăcinte de vacanță foarte bune este să împachetezi aroma în bază. Rumenirea tocatului în mod corespunzător conferă o culoare profundă umpluturii finite și un plus de aromă din caramelizarea cărnii. Adăugarea unui amestec de ceapă gătită ușor, morcovi și țelină oferă o adâncime sărată umpluturii. Puțină făină amestecată în carne și legume înainte de adăugarea stocului se va asigura că sosul dvs. are un corp decent. Extras precum vinul roșu și un strop de sos Worcestershire vor ridica sosul finit. Ierburile lemnoase tari sunt cele mai bune în această rețetă; cimbru este destul de clasic, dar rozmarinul, de asemenea, funcționează bine.

Cum să adăugați legume suplimentare la plăcinta dvs. de cabană

Dacă doriți să obțineți mai multe legume în plăcintă, atunci puteți crește cantitatea de morcovi și țelină sau puteți folosi alte legume rădăcinoase, cum ar fi păstârnacul și cartoful dulce sau chiar câteva mână de mazăre congelată.

Plăcinta de cabană este destul de bogată, așa că este bine să serviți un fel de verdeață pe lateral. Mazărea, spanacul cu unt, fasolea verde sau varza Savoy mărunțită merg bine (deși copiii ar putea fi mai înclinați să meargă după fasole sau porumb dulce!)

Ingrediente

  • carne tocata de vita 750g
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • praz 2, tocat mărunt
  • ceapa 2, tocat
  • morcovi 2, curățat și ras
  • țelină 2 tulpini, tocate mărunt
  • făină simplă 2 linguri
  • vin roșu 250ml
  • sos Worcestershire 3 linguri
  • stoc de vita 750ml
  • piure de tomate 2 linguri
  • cimbru câteva crenguțe
  • cartofi făinoși 1,75 kg, curățat și tăiat în bucăți
  • unt 75g
  • lapte pentru piure
  • galbenusuri de ou 2

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți o tigaie mare antiaderentă, apoi adăugați tocarea și prăjiți-o până se rumeneste peste tot. Probabil că va fi suficientă grăsime în tocat fără a adăuga ulei, dar dacă aveți nevoie, adăugați un strop mic.

  • Pasul 2

    Adăugați usturoiul, prazul, ceapa, morcovul și țelina, apoi prăjiți încă 10 minute până când totul este moale. Se presară peste făină și se amestecă bine.

  • Pasul 3

    Se adaugă vinul și se fierbe timp de un minut, apoi se adaugă sosul Worcestershire, bulionul, piureul de roșii și cimbru. Gatiti pana sosul este redus si gros. Condimentează și răcorește.

  • Pasul 4

    Pentru a face piureul, fierbeți cartofii în apă sărată până se înmoaie, apoi scurgeți-le foarte bine și amestecați cu untul, un strop de lapte și mult condiment. Bateți gălbenușurile de ou.

  • Pasul 5

    Includeți amestecul de vită într-un vas mare rezistent la cuptor și acoperiți cu piure. Se răcește, se acoperă cu folie alimentară și se congelează până este nevoie.

  • Pasul 6

    Pentru a găti, decongelați complet peste noapte în frigider. Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Coaceți timp de 30-35 de minute, sau până când piureul este auriu și umplutura este fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 748
  • Saturează 15.9g
  • Proteină 36.4g
.
#Plăcintă #clasică #cabană
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast