Tipul bucătăriei:
Plăcintă cu pui și chorizo
- serveste 4
- Uşor
Pui fraged, chorizo picant și un sos bogat de crème fraîche se îmbină este această plăcintă reconfortantă de foietaj – cea mai caldă iarnă
Publicat:
Încercați această plăcintă cu pui și chorizo, apoi consultați plăcinta noastră cu pui și șuncă, plăcintă cu pui și praz, plăcintă cu pui și multe alte rețete de plăcintă reconfortante.
Înșelă-te pe drumul spre succes
Aluatul foietaj gata preparat este una dintre cele mai bune scurtături pe care le puteți face în bucătărie – și majoritatea bucătăriilor profesionale îl cumpără! Căutați aluat foietaj cu unt pentru o aromă mai bogată.
Grăsimi bune
Chorizo are o mulțime de grăsime bogată în boia de ardei pentru a reduce – transformă uleiul într-un roșu intens frumos și are un gust delicios. Nu scăpați de excesul de grăsime de pui pe care o îndepărtați de pe suprafața umpluturii în timp ce se gătește – păstrați-o pentru prăjit. Folosiți-l pentru a înmuia o ceapă la începutul unui risotto pentru un plus de profunzime a aromei.
Adăugând bogăție
Amestecând crema fraîche în sos la sfârșit împiedică despicarea acestuia. Dacă se fierbe prea mult timp în sos se poate separa, făcându-i să aibă un gust puțin gras când îl mănânci.
O atingere ușoară
Patiserie beneficiază cu adevărat de un bucătar cu o abordare calmă, relaxată, așa că asigură-te că ai timp să-ți închei plăcinta cu stil. Folosește spatele unui cuțit pentru a înțepa ușor aluatul înainte de a-l coace, pentru a obține acel aspect frumos rustic odată copt. Dacă aveți timp, lăsați-l să se răcească în frigider înainte de a o coace pentru a ajuta la stabilirea formei.
Treci înainte
Salvați-vă orice stres pregătind umplutura dimineața sau chiar cu o zi înainte. Acest lucru va face ca cina să fie mai relaxată și, pe măsură ce umplutura s-a răcit, plăcinta va produce mai puțin abur în timpul gătirii, rezultând un aluat și mai crocant, pufos.
Dă-i o răsucire
Iată câteva moduri grozave în care puteți adapta această rețetă de plăcintă:
- Încercați lardons cu bacon afumat în loc de chorizo pentru o plăcintă cu pui mai clasică
- Se presara frunze de cimbru tocat peste foaia de foietaj, apoi se ruleaza usor pentru a se ingloba in blatul placintei inainte de glazura
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingura
- file de pulpă de pui fără piele 8, tăiate în bucăți mari
- chorizo 125 g, feliate
- ceapă 1, tocat fin
- cimbru câteva crengute
- usturoi 4 cuișoare, tăiate mărunt
- făină simplă 3 linguri
- vin alb 150 ml
- supă de pui 350 ml
- crème fraîche 75 ml
- lămâie ½, suc
- aluat foietaj gata preparat 320g
- ou 1, bătut
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-înalt și asezonează bucățile de pui. Gatiti puiul, in reprize daca este necesar, pana devine auriu si caramelizat. Scoateți pe o farfurie cu o lingură cu fantă.
-
Pasul 2
Adăugați chorizo-ul în tigaie și gătiți până devine ușor crocant și uleiul a devenit roșu. Scoateți pe farfuria de pui, apoi fierbeți ușor ceapa și cimbrul în tigaie cu un praf de sare timp de 10 minute până se înmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți încă câteva minute, apoi adăugați făina și gătiți timp de 1 minut.
-
Pasul 3
Turnați vinul și barbotați timp de 1 minut, apoi adăugați treptat bulionul, amestecând tot timpul. Adăugați puiul și chorizo-ul înapoi în tigaie, precum și orice suc rămas din farfurie și aduceți la fiert. Barbotiți timp de 20 de minute până când puiul este fraged, îndepărtând orice exces de grăsime de la suprafață – dar nu îl aruncați (vezi „Grăsimi bune”, mai sus). Adăugați crème fraîche și sucul de lămâie și asezonați – ușurați cu sare, deoarece chorizo-ul în sine poate fi sărat. Scoateți crenguțele de cimbru.
-
Pasul 4
Dacă aveți timp, răciți complet amestecul de umplutură – aburul de la umplutura fierbinte va însemna un aluat mai puțin crocant. Dacă faceți umplutura cu mai mult de 1 oră înainte, răciți la temperatura camerei și apoi răciți.
-
Pasul 5
Încinge cuptorul la 200°C/ventilator 180°C/gaz 6. Turnați umplutura într-o tavă de copt de 26 cm x 20 cm. Ungeți marginea vasului cu ou, apoi puneți un strat peste aluat și folosiți degetele mari sau o furculiță pentru a încreți marginea, apoi apăsați și lipiți. Folosește un cuțit ascuțit pentru a face o cruce mică în mijlocul aluatului pentru a permite aburului să iasă. De asemenea, puteți însemna ușor aluatul cu dosul unui cuțit în model de romb, dacă doriți. Gatiti la cuptor 30-35 de minute sau pana devin aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 825
- Gras 50,5g
- Saturate 21.9g
- Carbohidrați 43.3g
- Zaharuri 5.5g
- Fibră 4.5g
- Proteină 41.3g
- Sare 2.4g