Skip to content

Tipul bucătăriei:

Plăcintă cu pui și varza mărunțită cu piure de fasole

Plăcintă cu pui și germeni mărunțiți cu piure de unt

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această plăcintă cu pui și germeni mărunțiți cu piure de unt este o versiune sănătoasă a mâncării tale favorite. Utilizați varza de Bruxelles pentru o profunzime reală de aromă


Ingrediente

  • ceapa 2, tocat
  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • muguri 300 g, mărunțit
  • piept de pui fara piele 4, tăiate în bucăți
  • făină simplă 2 linguri
  • vin alb 200 ml
  • cremă proaspătă cu jumătate de grăsime 4 linguri
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată mărunt
  • fasole de unt 3 cutii de 400 g, clătite și scurse
  • lapte degresat 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Prăjiți ceapa în 1 linguriță ulei de măsline pentru aproximativ 5 minute, sau până când se înmoaie. Adăugați usturoiul și prăjiți încă un minut, apoi adăugați mugurii mărunțiți. Prăjiți timp de 5 minute, până când mugurii doar se înmoaie. Adăugați bucățile de pui și prăjiți până se rumenesc ușor. Se adauga faina si se condimenteaza. Adăugați vinul și fierbeți până când lichidul scade la jumătate. Se amestecă crema fraîche și pătrunjelul.

  • Pasul 2

    Pune fasolea în apă clocotită cu sare și gătește timp de 5 minute. Scurgeți și amestecați cu laptele cu ajutorul unui blender, până când se omogenizează și se condimentează bine. Turnați umplutura într-o tavă de copt, apoi turnați cu lingura peste piure. Stropiți cu 1 linguriță ulei de măsline și gătiți timp de 20-30 de minute, până când toppingul este auriu și umplutura este fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 342
  • Gras 6.6g
  • Saturate 3.2g
  • Carbohidrați 28.6g
  • Fibră 10.7g
  • Proteină 31.6g
  • Sare 1.5g
#Plăcintă #pui #și #germeni #mărunțiți #piure #unt
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *