Tipul bucătăriei:
Plăcintă cu pui și praz
- servește 4-6
- Uşor
Plăcintă ușoară cu pui: pe masă în aproximativ 1 oră, folosind aluat foietaj gata făcut, plăcinta cu pui este o masă ușoară pentru familie. Cu o umplutură cremoasă delicioasă ne place această plăcintă pentru zilele reci
Faceți această plăcintă mai sănătoasă cu pui și praz, apoi verificați plăcinta noastră cu pui la friptură, plăcinta cu pui și chorizo, plăcintă cu pui și ciuperci si mai multe retete de placinta.
Ingrediente
- fileuri de pulpă de pui dezosate fără piele 400 g
- praz 2 mici, spălate și tăiate în bucăți mici
- lapte 300 ml
- unt 50 g
- făină simplă 2 linguri
- mustar Dijon 1 lingura
- cremă unică 150 ml
- tarhon un buchet mic, tocat
- aluat foietaj 350 g
- ou 1, bătut
Metodă
-
Pasul 1
Punem puiul si prazul intr-o tigaie, turnam peste lapte si asezonam bine. Aduceți la fiert, acoperiți și fierbeți timp de 15 minute. Se răcește apoi se strecoară laptele și se păstrează într-o cană. Puneți puiul și prazul într-un castron și rupeți toată carnea în bucăți aspre.
-
Pasul 2
Topiți untul într-o tigaie. Se presară peste făină și se fierbe, amestecând câteva minute. Adăugați treptat laptele strecurat, amestecând până obțineți un sos. Adăugați muștarul și smântâna și amestecați. Adăugați puiul, prazul și tarhonul, apoi amestecați bine. Se lasa putin la racit.
-
Pasul 3
Turnați într-un vas apoi întindeți aluatul pentru a acoperi blatul. Glazurați cu ou și faceți un orificiu în mijlocul aluatului. Coacem la 190C/ventilator 170C/gaz 5 timp de 25-30 de minute pana devin aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 480
- Gras 29.4g
- Carbohidrați 30.2g
- Fibră 1.8g
- Proteină 22.8g
- Sare 0,9g