Tipul bucătăriei:
Plăcintă cu vânătă
- serveste 6
- Uşor
Faceți această plăcintă reconfortantă cu carne de căprioară, ciuperci de castane și vin roșu cu aluat de suif pentru cea mai crocantă topping. Umplutura este gătită lent până când carnea de căprioară devine frumos fragedă
Puneți-vă în această plăcintă cu căprioară, apoi verificați rețetele noastre Wellington cu căprioară, tocană de căprioară, plăcintă cu vânat și mai multe rețete. De asemenea, aruncați o privire la mai multe dintre rețetele noastre reconfortante de plăcinte.
Sfat reteta: În loc să cumpărați carne de căprioară tăiată cubulețe, căutați o bucată de carne și tăiați-o singur, astfel încât să aveți mai mult control asupra mărimii și consistenței – cânta sau umărul sunt bune pentru umpluturi de plăcinte gătite lent. Căprioară preparată este adesea un amestec de bucăți, care necesită timpi diferiți de gătire.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 linguri
- tocană căprioară 1 kg, tăiate în bucăți
- ceapă 1, tocat fin
- făină simplă 3 linguri, plus suplimentar pentru praf
- frunza de dafin 1
- boabe de ienupăr 4
- vin roșu 400 ml
- supa de pui sau legume 200 ml, plus suplimentar dacă este necesar
- ciuperci de castan 200 g
- pui de eșalotă sau ceapă perlată 200 g, decojite
- jeleu de coacăze roșii 2 linguri
- oțet balsamic 1 lingura
PATISERIE
- suif de legume mărunțit 150 g
- făină auto-crescătoare 250 g
- praf de copt ½ linguriță
- cimbru frunze culese pentru a face 2 linguri
- sare de mare fină ½ linguriță
- ou 1, batut la glazura
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-înalt și se rumenește carnea în reprize până se rumenește. Scoateți pe o farfurie sau un castron folosind o lingură cu fantă. Se încălzește puțin uleiul rămas în tigaie și se prăjește ceapa timp de 5 minute până devine ușor auriu. Se amestecă din nou carnea, împreună cu orice suc rămas, apoi se presară peste făină și se amestecă bine. Adăugați dafinul, ienupărul și vinul. Aduceți la fiert și răzuiți baza cratiței cu o lingură de lemn pentru a slăbi bucățile rumenite. Se toarnă bulionul astfel încât carnea să fie acoperită, apoi se acoperă cu un capac și se fierbe timp de 2 ore la foc mic până când carnea se înmoaie. Îndepărtați capacul pentru ultimele 10 minute pentru a îngroșa sosul, dacă este necesar – ar trebui să fie un sos destul de gros care să îmbrace carnea. Completați cu mai mult stoc în timpul gătirii, dacă este necesar.
-
Pasul 2
Când umplutura este gata, se încălzește restul de ulei într-o tigaie la foc mediu și se prăjesc ciupercile și șalota timp de 15 minute, scuturând des tigaia, până când legumele sunt aurii și caramelizate, iar șalotele sunt fragede peste tot ( asigura-te ca sunt moi pentru ca nu se vor inmuia in placinta). Amestecați-le prin umplutura de plăcintă împreună cu jeleul de coacăze roșii, balsamul și niște condimente. Misto. Se va păstra la frigider până la două zile.
-
Pasul 3
Se amestecă toate ingredientele de patiserie, cu excepția oului, se adaugă 150-175 ml de apă rece cu gheața și se amestecă cu un cuțit de tacâmuri până se oprește. Se rulează într-o bilă, se înfășoară și se răcește timp de 30 de minute.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune umplutura de plăcintă într-o tavă de plăcintă de 22 cm. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată până când este suficient de mare pentru a acoperi vasul. Ungeți o parte din oul bătut în jurul marginii, apoi acoperiți cu aluat, sertând marginile și tăind orice exces. Ungeți cu restul de ou bătut și coaceți timp de 35-40 de minute sau până când devine auriu și crocant.
Informatii nutritionale
- Kcals 660
- Gras 24.4g
- Saturate 10.2g
- Carbohidrați 50,5g
- Zaharuri 3.7g
- Fibră 3.7g
- Proteină 45.3g
- Sare 1.3g