Tipul bucătăriei:
Plăcintă de căsuță cu piure de hrean
- serveste 4
- Puțin efort
Faceți o plăcintă clasică de căsuță puțin mai incitantă, dar completată cu hrean max. Aceasta este o masă grozavă de familie pentru lunile de iarnă și poate fi congelată.
Încercați această rețetă de plăcintă de căsuță cu piure de hrean sau verificați plăcinta noastră clasică de căsuță, plăcinte de vaci cu piure de brânză, plăcintă de cioban și rețete mai reconfortante de plăcintă.
Ingrediente
- carne de vită tocată 500 g
- ulei de masline
- ceapa 1, tocat
- morcovi 2, ras
- piure de tomate 2 linguri
- făină simplă 1 lingura
- sos Worcestershire 2 linguri
- supa de vita 500 ml
- vin roșu un pahar (optional)
- cartofi făinoase 1 kg, decojite și tăiate cubulețe
- unt 50 g
- crema de hrean 4 linguri
- gălbenuș de ou 1
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se prăjește carnea tocată în 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă, până se rumenește. Adăugați ceapa și morcovii apoi prăjiți până se înmoaie. Se adauga piureul de rosii apoi se presara peste faina si se amesteca bine. Adăugați sosul Worcestershire, bulionul și vinul și fierbeți timp de 20 de minute până când sosul se reduce și se îngroașă. Se condimentează și se răcește.
-
Pasul 2
Pentru a face piureul, fierbeți cartofii în apă cu sare până se înmoaie, apoi se scurg foarte bine și se pasează cu untul, hreanul și multe condimente. Se bate galbenusul de ou.
-
Pasul 3
Turnați amestecul de carne de vită într-un vas mare rezistent la cuptor și acoperiți cu piure. Pufează cu o furculiță apoi coace timp de 30-35 de minute până când devine auriu și clocotește.
Informatii nutritionale
- Kcals 691
- Gras 36.8g
- Carbohidrați 54.3g
- Fibră 6.3g
- Proteină 35g
- Sare 1.5g