Tipul bucătăriei:
Plăcintă de păzitor
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă de plăcintă pentru paznic de vânătoare este o modalitate grozavă și ușoară de a vă bucura de joc în această iarnă.
Ingrediente
- joc gata pregătit 750 g, tăiate în cuburi mari (întreaba-ți măcelarul sau caută pachete în supermarketuri)
- făină simplă 2 linguri
- ceapă 1 feliat fin
- morcov 1, decojit si feliat
- vin roșu 500 ml
- supa tare de vita 250 ml
- jeleu de coacăze roșii 1 lingura
- frunza de dafin 1
- țelină 1 mare
- cartof 1 mare, decojit și tăiat cuburi
- usturoi 1 cuișoare, decojit
- unt sărat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se amestecă piesele de vânat cu făină și condimente din belșug și se pun într-o caserolă cu ceapă și morcov, apoi se adaugă vinul roșu, bulionul și jeleul de coacăze împreună cu foaia de dafin și amesteca bine. Aduceți la fiert pe plită. Acoperiți și gătiți la cuptor timp de 1 oră, apoi scoateți capacul și gătiți încă o oră, sau până când se înmoaie și lichidul s-a redus pentru a face un sos gros.
-
Pasul 2
Între timp, curățați și tăiați țelina în cuburi și gătiți-o în apă clocotită cu cartofii și usturoiul până se înmoaie. Acest lucru va dura aproximativ 40 de minute. Scurgeți bine și zdrobiți bine, adăugând multe condimente și un nod foarte mare de unt.
-
Pasul 3
Dați cuptorul până la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Turnați piureul peste amestecul de vânat, ungeți cu mai mult unt și gătiți timp de 10 minute, sau până când blatul începe să se rumenească.
Informatii nutritionale
- Kcals 352
- Carbohidrați 17.4g
- Proteină 31.6g
- Gras 10.2g
- Sare 0,7g
- Saturate 4.5g
- Fibră 5.7g