Skip to content

Tipul bucătăriei:

12229

Plăcintă de picnic cu slănină și ouă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 14
  • Puțin efort

Plăcinta pentru picnic cu slănină și ouă este plină de aromă și este una minunată pentru a împacheta și a lua la un picnic sau pentru un prânz în aer liber. Arată cu adevărat impresionant, dar este de fapt foarte ușor. Faceți acest clasic de vară cu ajutorul pas cu pas din bucătăria de testare a olivelor


Ingrediente

  • ouă 9
  • aluat praf bloc de 750 g
  • unt
  • tocat slab de porc 1 kg
  • cârnați de porc și ierburi 300 g, decojit
  • slănină din spate nefumată 250 g, tăiate cubulețe
  • semințe de fenicul 1 lingura, zdrobit
  • pătrunjel cu frunze plate 3 linguri, tocate mărunt
  • salvie 3 linguri, tocate mărunt
  • ou 1, batut la glazura
  • piccalilli sau mustar a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se coboară ouăle în apă clocotită și se fierb timp de 7 minute, apoi se aruncă într-un castron cu apă rece cu gheața. Se răcește complet apoi se decojește. Tăiați capătul fiecăruia. 1 Întindeți ¾ din aluat. Păstrați restul pentru capac.

  • Pasul 2

    Folosiți aluatul pentru a căptuși o formă de tort de 22 cm unsă ușor cu unt, lăsând aluatul în plus.

  • Pasul 3

    Puneți carnea tocată, cârnații, baconul, feniculul și ierburile într-un castron mare. Adăugați 2 lingurițe de sare de mare și 1 linguriță de piper negru măcinat. Se amestecă foarte bine cu mâinile curate. Prăjiți o bucată mică din amestec pentru a verifica condimentele.

  • Pasul 4

    Adăugați jumătate din amestecul de carne de porc în tava tapetată și folosiți partea laterală a mâinii pentru a face o baie pentru ouă.

  • Pasul 5

    Aranjați ouăle deasupra într-un cerc, împingându-le ușor în jos în carne, apoi adăugați restul de carne, apăsați-o în jurul ouălor și nivelați ușor.

  • Pasul 6

    Întindeți restul de aluat și tăiați-l pentru a se potrivi blatului plăcintei. Tăiați aluatul, puteți îngheța resturile pentru a le folosi din nou.

  • Pasul 7

    Strângeți marginile și faceți o gaură pentru abur. Se pune pe o tava de copt si se fierbe 1 ora si 20 de minute (verifica ca o frigarui impinsa in centrul placintei prin gaura de abur iese fierbinte). Se răcește complet în tavă apoi se răcește peste noapte. Eliberează arcul cu grijă, asigurându-te că aluatul nu se prinde de prinderea formei. Serviți cu piccalilli.

Informatii nutritionale

  • Kcals 474
  • Gras 30.7g
  • Saturate 10.2g
  • Carbohidrați 21.3g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 27.7g
  • Sare 2.4g
#Plăcintă #picnic #slănină #și #ouă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *