Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă sănătoasă de plăcintă cu pui și praz

Plăcintă mai sănătoasă cu pui și praz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O cină perfectă, ușoară și sănătoasă, atunci când simți că te-ai răsfățat peste măsură de Crăciun! Puiul și prazul sunt gătite într-un sos cremos și terminate cu pesmet de ciabatta auriu pentru o alternativă inteligentă și mai sănătoasă la patiserie.


Faceți această plăcintă mai sănătoasă cu pui și praz, apoi consultați plăcinta noastră clasică cu pui și praz, plăcintă cu pui friptă rămase, plăcintă cu pui și chorizo ​​și mai multe rețete de plăcinte.

Ingrediente

  • pulverizați ulei de măsline
  • praz 2, feliate fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • piept de pui fara piele 2, cuburi
  • făină 1 lingura
  • creme fraiche cu jumătate de grăsime 100 ml
  • supă de pui 150 ml
  • ciabatta 70 g, rupte în bucăți
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • Fasole verde fiert, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se incinge un spray de ulei de masline intr-o tigaie, se adauga prazul feliat si se prajeste 5 minute pana se inmoaie. Adăugați usturoiul pentru un minut, apoi adăugați puiul. Se prăjește încă 5 minute, apoi se amestecă făina. Se amestecă creme fraîche și bulionul, se condimentează și se lasă la fiert. Gatiti cateva minute pana se ingroasa sosul. Amplasați ciabatta într-un blender mic, astfel încât să obțineți pesmet mare. Se amestecă pătrunjelul în umplutură și se pune cu lingura în 4 feluri de plăcintă individuale, se împrăștie peste pesmet și se coace timp de 20-25 de minute până când blaturile sunt aurii și crocante. Se serveste cu fasole verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 208
  • Gras 5.8g
  • Carbohidrați 16.2g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 20.9g
  • Sare 0,5g
#Plăcintă #mai #sănătoasă #pui #și #praz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *