Skip to content

Tipul bucătăriei:

1581

Plăcinte de ciobănesc cu piure de cartofi dulci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Piri-piri este o marinată portugheză picantă făcută din ardei iute, suc de lămâie și condimente. Funcționează cu carne, pește sau aici cu pulpe de pui suculente. Serviți cu o salată de varză crocantă, aromată și morcovi.


Ingrediente

  • tocat slab de miel 400 g
  • ceapa 2, tăiate cubulețe
  • morcovi 2, tăiate cubulețe
  • țelină 2 bețe, tăiate cubulețe
  • rozmarin 3 crengute, ace tocate marunt
  • făină simplă 1 lingura
  • vin roșu un pahar
  • supa de miel 400 ml
  • cartofi dulci 750 g, decojite și tăiate în bucăți
  • unt 25 g
  • ardei iute roșu 1, tocat fin
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge o tigaie antiaderentă și prăjește mielul până se rumenește (ar trebui să fie suficientă grăsime de la miel). Adăugați ceapa, morcovii, țelina și jumătate de rozmarin și amestecați. Reduceți focul și gătiți cu capac timp de 5 minute.

  • Pasul 2

    Se presară făina și se amestecă bine. Se adaugă vinul și bulionul, se condimentează, apoi se lasă la fiert. Se fierbe timp de 20 de minute. Între timp fierbeți sau fierbeți cartofii dulci până se înmoaie.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Topiți untul într-o tigaie mică, adăugați ardeiul iute, usturoiul și restul de rozmarin și sfârâiți câteva minute. Scurgeți cartofii, apoi pasați cu untul aromat.

  • Pasul 4

    Împărțiți amestecul de miel în 4 vase rezistente la cuptor. Acoperiți cu piure. Gatiti 20-30 de minute pana cand placintele clocotesc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 439
  • Carbohidrați 52.2g
  • Proteină 25.4g
  • Gras 14.3g
  • Sare 1.04g
  • Fibră 7.1g
#Plăcinte #ciobănesc #piure #cartofi #dulci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *