Tipul bucătăriei:
Plăcinte de miel în stil turcesc
- serveste 6
- Puțin efort
Folosiți forme de plăcintă individuale de 10 cm × 3 cm pentru a face aceste plăcinte sau utilizați o formă mare de brioșe cu 6 găuri (9 cm). Se potrivește cu un shiraz suculent pentru a compensa sosul picant al plăcintei.
Ingrediente
- ulei de masline
- ceapă 1, tocat fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- tocată de miel 750 g
- scorțișoară măcinată ¼ linguriță
- chimen măcinat ½ linguriță
- cayenne ½ linguriță
- ghimbir de pamant ¼ linguriță
- vin roșu 250 ml
- supa de vita proaspăt, preparat până la 500 ml
- roșii feliate 200 g
- piure de tomate 1 lingura generoasa
- nuci de pin 50 g, prăjită
- caise uscate 75 g, tocat
- dovlecel 1, ras grosier
- mentă tocat pentru a face 2 linguri
- aluat praf 750 g
- ou 1, batut la glazura
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, se adaugă ceapa și se gătește până când se înmoaie, dar nu se colorează.
Adăugați usturoiul și gătiți timp de un minut. Turnați într-un castron.
-
Pasul 2
Rumeniți carnea de miel tocată în 1 lingură ulei de măsline la foc mare (s-ar putea să fie nevoie să faceți acest lucru în loturi).
Întoarceți ceapa și usturoiul în tigaie, adăugați scorțișoara, chimenul, cayenne și ghimbirul.
Se adauga vinul rosu, bulionul, rosiile si piureul de rosii si se amesteca bine.
Acoperiți și fierbeți ușor timp de aproximativ 40 de minute până când mielul este fraged și sosul s-a îngroșat.
Se ia de pe foc, se adauga nucile de pin, caise, dovleceii si menta si se condimenteaza bine. Misto.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180c/160c/gaz 4. întinde ¾ din aluat și decupează 6 cercuri de aproximativ 16 cm.
Tapetați formele de plăcintă (sau forma de brioșe) cu aluat, lăsând orice exces să atârne peste margini.
Umpleți cojile de patiserie cu amestecul de miel.
-
Pasul 4
Întindeți aluatul rămas și tăiați fâșii de 1 cm pentru capacele cu zăbrele (sau doar tăiați cercuri pentru a face capace normale).
-
Pasul 5
Ungeți marginile fiecărei plăcinte cu puțin ou bătut și puneți fâșiile de aluat peste miel, apăsând marginile pentru a sigila.
Tăiați excesul de aluat și ungeți blaturile cu mai mult ou. Pune pe o tavă de copt și gătește aproximativ 30-35 de minute sau până când se rumenește și sosul clocotește prin rețea.
Odihnește plăcintele timp de 5 minute înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 988
- Gras 62,8g
- Saturate 23.4g
- Carbohidrați 70,6g
- Fibră 4.5g
- Proteină 36.1g
- Sare 1,85g