Tipul bucătăriei:
Plăcinte de picnic de pui
- face 12
- Uşor
Luați-vă un picnic cu o crestătură cu aceste plăcinte portabile drăguțe, umplute cu pui și fasole într-un sos de smântână și acoperite cu filo fulgi
Ingrediente
- piept de pui fiert 4 (aproximativ 400g), mărunțită
- fasole 300g, păstăi
- creme fraîche cu conținut scăzut de grăsimi 6 linguri
- boia afumată 1½ linguriță
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- pătrunjel buchet mic, tocat
- lămâie ½, suc
- ulei
- patiserie filo 8 foi, tăiate în pătrate de 15cm
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Amestecați puiul mărunțit, fasolea, crème fraîche, boia, usturoiul, pătrunjelul și sucul de lămâie împreună într-un castron cu sare și piper.
-
Pasul 2
Ungeți o ulei cu o găină de brioșă cu 12 găuri. Luați 4 bucăți de filo și așezați-vă unul peste celălalt, rotindu-le cu un sfert și suprapunându-le pentru a face o stea. Periați cu ulei, apoi împingeți-o într-o gaură de brioșă pentru a face o ceașcă de patiserie. Repetați până când găurile sunt umplute.
-
Pasul 3
Împărțiți amestecul de pui între cupele de patiserie, apoi scrunch peste orice patiserie suprapusă pentru a acoperi blaturile. Se periază cu puțin mai mult ulei, apoi se fierbe timp de 25-30 de minute până când devine auriu.
Informatii nutritionale
- Kcals 149
- Gras 5.1g
- Carbohidrați 12g
- Fibră 2.7g
- Proteină 14g
- Sare 0,1g