Skip to content

Tipul bucătăriei:

2125

potârnichie tandoori

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Marinați potârnichi în iaurt și condimente, apoi grătar pentru o masă impresionantă de vară pentru prieteni. Pline de aromă, fac o schimbare față de carnea obișnuită la grătar.


Încearcă această rețetă de potârnichi tandoori, apoi verifică potârnichea noastră friptă cu boulangère, fazan cu linte puy și ragu de fazan.

Ingrediente

  • potârniche 2, curatat
  • felii de lamaie a servi

marinata

  • chimen măcinat 2 lingurite
  • curcumă 2 lingurite
  • coriandru 1½ linguriță
  • garam masala 1 lingura
  • nucşoară un grătar bun
  • fulgi de sare 1 lingura
  • catei de usturoi 6, decojite
  • ceapă ½ mic
  • ardei iute roșu 1 plinuț, fără sămânță
  • lămâie ½, suc
  • iaurt natural viu 250 ml
  • pastă colorantă alimentară roșie (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face marinada, puneți condimentele, sarea, usturoiul, ceapa, ardeiul iute și lămâia într-un robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează. Adăugați iaurtul și pulsați de câteva ori, având grijă să nu se amestecă prea mult.

  • Pasul 2

    Puneți într-un bol și adăugați pasta de colorare, dacă folosiți. (Folosiți doar pastă de colorant alimentar destinată decorarii torturilor, deoarece colorantul alimentar lichid nu va nuanța suficient marinada.)

  • Pasul 3

    Scoateți pielea de potârniche și tăiați fiecare pasăre în jumătate, mai întâi prin coloana vertebrală și apoi prin stern. Înțepăți coapsele și sânii de mai multe ori cu un cuțit ascuțit. Puneți potârnichile tăiate pe jumătate în iaurtul condimentat și amestecați cu mâinile până când sunt bine acoperite cu marinada. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la marinat peste noapte.

  • Pasul 4

    Cu 45 de minute înainte de servire, aprindeți un grătar mic (sau preîncălziți un grătar cu gaz timp de aproximativ 5 minute). Scoateți bucățile de tandoori din marinadă și îndepărtați excesul de iaurt. Pune potârnichea pe grătar și gătește 6 minute pe fiecare parte sau până când carnea este fiartă, dar frageda și bine carbonizată. Serviți cu felii de lămâie, iceberg tocat și pâine naan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 329
  • Gras 11.4g
  • Carbohidrați 8.6g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 48.4g
  • Sare 0,92g
#potârnichie #tandoori
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *