Skip to content

Tipul bucătăriei:

T-Bone Joint cu sos de hrean, sos de vin roșu și budincă Yorkshire

Prăjiți articulații T-bone cu sos de hrean iute, sos de vin roșu și Yorkshire-uri adecvate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Aflați cel mai bun mod de a găti acest rost de carne de vită cu oase în această rețetă ușor de urmat. Servit cu hrean, sos de vin roșu și cele mai bune Yorkshires, va depăși prajitura preferată de duminică. Unul pentru toată familia sau mai bine zis, pentru o ocazie specială


Ingrediente

  • Friptură în formă de T-bone 2 kg
  • ulei de masline
  • ceapa 2, feliate

Hrean fierbinte

  • rădăcină de hrean 30 g, ras fin
  • crème fraîche 150 g
  • suc de lămâie 2 linguri

SOSA DE VIN ROSIU

  • făină simplă 2 linguri
  • vin roșu 450 ml
  • supa de vita 400 ml

BUDINDE YORKSHIRE

  • ouă 2 mari
  • ulei vegetal 1 lingura
  • făină simplă 100 g
  • lapte 150 ml
  • creson sau legume verzi aburite a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 230C/ventilator 210C/gaz 8. Se încorporează grăsimea de vită și se freacă peste tot cu 1 lingură ulei de măsline, sare și piper. Stați vertical într-o tavă și prăjiți timp de 30 de minute. Se înconjoară cu ceapa feliată, se stropește cu 1 lingură ulei și se da la cuptor pentru 30 de minute. Transferați carnea de vită pe un platou. Scoateți excesul de grăsime din tavă și păstrați pentru Yorkshire. Întindeți carnea de vită cu folie și lăsați-o într-un loc cald timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    În timp ce rostul se gătește, faceți sosul de hrean și aluatul Yorkshire. Se amestecă hreanul ras în crème fraîche cu sucul de lămâie și se asezonează.

  • Pasul 3

    Mixați sau bateți ouăle, uleiul, făina, laptele și 150 ml apă împreună pentru a obține un aluat fin. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute dacă este posibil. Pune o lingură de carne de vită picurată sau ulei în fiecare gaură a unei forme de brioșe cu 12 găuri și dă la cuptor pentru 5 minute pentru a se încălzi. Împărțiți aluatul Yorkshire între forme și gătiți 20 de minute. Yorkshire-urile ar trebui să fie profund aurii și umflate.

  • Pasul 4

    În timp ce Yorkshires se gătesc, puneți tava de vită la foc mediu și presărați făina peste ceapă. Gătiți, amestecând, timp de un minut sau două pentru a găti făina, apoi adăugați treptat vinul roșu și bulionul, amestecând pentru a preveni cocoloașele. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute până se îngroașă. Adăugați orice suc care se adună în platou sub carnea de vită odihnită și amestecați bine. Se strecoară printr-o sită într-o cană și se păstrează la cald. Tăiați carnea de vită în felii groase și serviți cu sos, hrean, Yorkshire și creson sau legume verzi aburite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 837
  • Gras 49,8g
  • Carbohidrați 22.6g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 62.4g
  • Sare 0,5g
#Prăjiți #articulații #Tbone #sos #hrean #iute #sos #vin #roșu #și #Yorkshireuri #adecvate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *