Tipul bucătăriei:
Prăjiți bibilică cu salvie și piure de lămâie
- serveste 2
- Puțin efort
Această rețetă de bibilică friptă cu salvie și piure de lămâie este foarte simplu de făcut, dar arată și are un gust delicios. Piureul de lămâie și salvie este o modalitate excelentă de a adăuga un plus de aromă.
Faceți această impresionantă bibilică friptă cu salvie și piure, apoi verificați bibilicile noastre fripte în sos de vin alb, tajine de bibilică, terina de bibilică și mai multe rețete de bibilici.
Ingrediente
- bibilică 1 mic, aproximativ 1 kg
- ceapă 1, feliat gros cu pielea lăsată
- salvie ½ o grămadă mică
- unt 75g, moale
- lămâie 1 mic, cu zeasta
- slănină striată 6 erupții cutanate
- făină simplă 2 linguri
- supa tare de pui 350 ml
- cartofi făinoase 350 g, decojite și tăiate în bucăți mari
- lapte 2-3 linguri
- nasturel 2 pumni de servit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/180c ventilator/gaz 6. Găsiți o tavă care să se potrivească perfect cu pasărea și puneți ceapa în fund. Tăiați mărunt cinci frunze de salvie și amestecați-le cu 50 g de unt, coaja de lămâie și niște condimente. Împingeți câteva sub pielea păsării, apoi frecați restul peste tot. Se netezesc fasiile de bacon peste piept, apoi se taie in jumatate lamaia rasa si se impinge in interiorul cavitatii pasarii cu salvie ramasa. Așezați pasărea peste ceapă și prăjiți timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Coborâți cuptorul la 180c/160c ventilator/gaz 4 și prăjiți încă 35-45 de minute sau mai mult dacă pasărea dvs. este mai mare de 1 kg (folosește timpii pentru un pui fript). Verificați că pasărea este gata, străpungând interiorul coapsei cu un cuțit și asigurându-vă că sucurile curg limpede.
-
Pasul 3
Pentru a face piureul, fierbeți cartofii până se înmoaie, scurgeți și pasați cu restul de 25 g unt și un strop bun de lapte.
-
Pasul 4
Ridică pasărea pe un platou și ține la cald. Scoateți jumătățile de lămâie și păstrați-le într-un castron. Se toarnă orice suc de prăjire din tavă într-o cană și se lasă să se așeze, apoi se pune 1 lingură de grăsime de deasupra înapoi în tavă. Puneți pe plită la foc mic și amestecați făina. Adăugați treptat bulionul plus orice sucuri de carne (aruncând grăsimea) și barbotați ușor până se îngroașă. Asezonați apoi cerneți într-un ulcior de sos. Pasați o parte din pulpa de lămâie rezervată împreună cu niște condimente în piure pe măsură ce vă reîncălziți. Tăiați pasărea și serviți cu piure de lămâie, sos și niște nasturel.
Informatii nutritionale
- Kcals 1249
- Gras 68,6g
- Carbohidrați 51g
- Fibră 6g
- Proteină 102g
- Sare 3.8g