Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tavă neagră de copt umplută cu o pasăre friptă pe un pat de sos cremos

Prăjiți bibilică în sos de vin alb

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Bibilicile fripte se așează într-un sos bogat și cremos de supă de pui cu eșalotă și lardon. Serviți cu piure de cartofi și verdeață pentru o friptură alternativă de duminică


Faceți această impresionantă bibilică friptă, apoi verificați tajina noastră de bibilică, bibilică friptă cu salvie, oală de bibilică și mai multe rețete de cină cu friptură.

Ingrediente

  • ulei de masline 2 lingurite
  • bibilică 1 (aproximativ 1 kg)
  • lardone de bacon 150 g
  • eşalotă 250 g lungime, decojite și tăiate la jumătate
  • vin alb 150 ml
  • supă de pui 300 ml
  • mustar integral 1 lingura
  • crema dubla 75 ml
  • tarhon sau patrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • piure de cartofi și verdeață a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se stropeste uleiul de masline peste bibilica si se condimenteaza generos, in interior si in exterior.

  • Pasul 2

    Se încălzește o tigaie rezistentă la cuptor la foc mediu-mare și se rumenește pasărea peste tot până devine aurie, apoi se scoate pe o farfurie. Adăugați lardonele și ceapa în tigaie și gătiți timp de 5-10 minute sau până când grăsimea s-a făcut de lardone și acestea au început să se croască. Turnați vinul și barbotați timp de un minut înainte de a adăuga bulionul și muștarul. Asezati bibilica peste ceapa si coaceti timp de 15 minute inainte de a da cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si de a mai coace inca 30 de minute sau pana cand sucurile curg limpede cand sunt strapunse in coapsa. Scoateți din cuptor și mutați pasărea într-o farfurie să se odihnească, acoperită cu folie, timp de 15 minute.

  • Pasul 3

    Intre timp se pune tigaia la foc mediu si se toarna crema. Barbotați timp de 5 minute până se îngroașă, apoi adăugați tarhonul sau pătrunjelul.

  • Pasul 4

    Se toarnă orice suc de odihnă în sos și se servește bibilica cu sosul, piureul de cartofi și verdeața.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1071
  • Gras 65.2g
  • Saturate 25.8g
  • Carbohidrați 8.3g
  • Zaharuri 7.3g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 99g
  • Sare 3.8g
#Prăjiți #bibilică #în #sos #vin #alb
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *