Tipul bucătăriei:
Prăjiți bibilică în sos de vin alb
- serveste 2
- Uşor
Bibilicile fripte se așează într-un sos bogat și cremos de supă de pui cu eșalotă și lardon. Serviți cu piure de cartofi și verdeață pentru o friptură alternativă de duminică
Publicat:
Faceți această impresionantă bibilică friptă, apoi verificați tajina noastră de bibilică, bibilică friptă cu salvie, oală de bibilică și mai multe rețete de cină cu friptură.
Ingrediente
- ulei de masline 2 lingurite
- bibilică 1 (aproximativ 1 kg)
- lardone de bacon 150 g
- eşalotă 250 g lungime, decojite și tăiate la jumătate
- vin alb 150 ml
- supă de pui 300 ml
- mustar integral 1 lingura
- crema dubla 75 ml
- tarhon sau patrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
- piure de cartofi și verdeață a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se stropeste uleiul de masline peste bibilica si se condimenteaza generos, in interior si in exterior.
-
Pasul 2
Se încălzește o tigaie rezistentă la cuptor la foc mediu-mare și se rumenește pasărea peste tot până devine aurie, apoi se scoate pe o farfurie. Adăugați lardonele și ceapa în tigaie și gătiți timp de 5-10 minute sau până când grăsimea s-a făcut de lardone și acestea au început să se croască. Turnați vinul și barbotați timp de un minut înainte de a adăuga bulionul și muștarul. Asezati bibilica peste ceapa si coaceti timp de 15 minute inainte de a da cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si de a mai coace inca 30 de minute sau pana cand sucurile curg limpede cand sunt strapunse in coapsa. Scoateți din cuptor și mutați pasărea într-o farfurie să se odihnească, acoperită cu folie, timp de 15 minute.
-
Pasul 3
Intre timp se pune tigaia la foc mediu si se toarna crema. Barbotați timp de 5 minute până se îngroașă, apoi adăugați tarhonul sau pătrunjelul.
-
Pasul 4
Se toarnă orice suc de odihnă în sos și se servește bibilica cu sosul, piureul de cartofi și verdeața.
Informatii nutritionale
- Kcals 1071
- Gras 65.2g
- Saturate 25.8g
- Carbohidrați 8.3g
- Zaharuri 7.3g
- Fibră 3.6g
- Proteină 99g
- Sare 3.8g