Tipul bucătăriei:

Rețetă de pui dulce și acru

Pui caramel dulce și acru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Folosim melasă de rodie pentru a face un strat lipicios de caramel pentru aceste coapse de pui marinate, ideale pentru un fel de mâncare drăguță


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • pulpe întregi de pui 8
  • zahăr pudră 125g
  • melasă de rodie 75 ml
  • suc de portocale 100 ml
  • frunze de menta o mână, ruptă
  • semințe de susan prăjite 1 lingură
  • semințe de rodie 2-3 linguri

SPICE MIX

  • seminte de coriandru 2 lingurițe
  • semințe de chimen ½ linguriță
  • seminte de chimen 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Prajiti usor ingredientele amestecului de condimente intr-o tigaie, apoi zdrobiti aproximativ cu un pistil si mortar. Încărcați pe o farfurie pentru a se răci, apoi rotiți pulpele de pui pentru a le acoperi și lăsați-le în frigider să se marineze cel puțin o oră sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3. Spaționați coapsele de pui pe o grătar peste o formă de copt și coaceți-le timp de 40 de minute.

  • Pasul 3

    Între timp, faceți caramelul punând zahărul, melasa, sucul de portocale și 75 ml de apă într-o tigaie mică, grea. Gatiti usor pana cand zaharul s-a topit, apoi balonati fierbinte timp de 5 minute pana cand are consistenta siropului de artar.

  • Pasul 4

    Scoateți puiul din cuptor și rotiți-l la 240C / ventilator 220C / gaz 8. Ridicați coapsele de pe raft, puneți-le în cutie și turnați caramelul peste ele. Dacă caramelul a devenit prea rigid la răcire, încălziți-l din nou până când se poate acoperi. Puneți puiul în cuptor și frigeți-l timp de 20 de minute, întorcând coapsele la jumătatea drumului, până când sunt maro închis și puțin carbonizat.

  • Pasul 5

    Ridicați coapsele și orice caramel rămas pe un platou de servire, apoi acoperiți cu frunzele de mentă, semințele de susan și semințele de rodie pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 422
  • Gras 15.5g
  • Saturează 4g
  • Carbohidrați 47.1g
  • Zaharuri 45.4g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 22.4g
  • Sare 0,8g
.
#Pui #caramel #dulce #și #acru
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast