Tipul bucătăriei:
Pui caramel dulce și acru
- servește 4 persoane
- Uşor
Folosim melasă de rodie pentru a face un strat lipicios de caramel pentru aceste coapse de pui marinate, ideale pentru un fel de mâncare drăguță
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- pulpe întregi de pui 8
- zahăr pudră 125g
- melasă de rodie 75 ml
- suc de portocale 100 ml
- frunze de menta o mână, ruptă
- semințe de susan prăjite 1 lingură
- semințe de rodie 2-3 linguri
SPICE MIX
- seminte de coriandru 2 lingurițe
- semințe de chimen ½ linguriță
- seminte de chimen 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Prajiti usor ingredientele amestecului de condimente intr-o tigaie, apoi zdrobiti aproximativ cu un pistil si mortar. Încărcați pe o farfurie pentru a se răci, apoi rotiți pulpele de pui pentru a le acoperi și lăsați-le în frigider să se marineze cel puțin o oră sau peste noapte.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3. Spaționați coapsele de pui pe o grătar peste o formă de copt și coaceți-le timp de 40 de minute.
-
Pasul 3
Între timp, faceți caramelul punând zahărul, melasa, sucul de portocale și 75 ml de apă într-o tigaie mică, grea. Gatiti usor pana cand zaharul s-a topit, apoi balonati fierbinte timp de 5 minute pana cand are consistenta siropului de artar.
-
Pasul 4
Scoateți puiul din cuptor și rotiți-l la 240C / ventilator 220C / gaz 8. Ridicați coapsele de pe raft, puneți-le în cutie și turnați caramelul peste ele. Dacă caramelul a devenit prea rigid la răcire, încălziți-l din nou până când se poate acoperi. Puneți puiul în cuptor și frigeți-l timp de 20 de minute, întorcând coapsele la jumătatea drumului, până când sunt maro închis și puțin carbonizat.
-
Pasul 5
Ridicați coapsele și orice caramel rămas pe un platou de servire, apoi acoperiți cu frunzele de mentă, semințele de susan și semințele de rodie pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 422
- Gras 15.5g
- Saturează 4g
- Carbohidrați 47.1g
- Zaharuri 45.4g
- Fibră 2.2g
- Proteină 22.4g
- Sare 0,8g