Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de pui și conopidă cu iaurt pe o farfurie albă

Pui carbonizat cu conopidă cu iaurt condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Verificați acest impresionant pui prăjit crocant, cu o conopidă de iaurt condimentată cremoasă. Această rețetă creativă provine de la Thames Lido în Reading


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • pui 1 mic
  • usturoi 3 cuișoare
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • cardamom semințe măcinate pentru a face ¼ linguriță
  • ulei de măsline extra virgin 2 linguri
  • micro ierburi a servi (opțional)

CAULIFLOWER CU IOGUR PICAT

  • conopidă 1 mic, tăiat în flori
  • unt 75g
  • usturoi 4 cuișoare, tocate mărunt
  • ceapă 1 mic, tăiat cubulețe
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • coriandru o grămadă mică, tulpini tocate mărunt și frunzele culese
  • galbenusuri de ou 3
  • faina de porumb 1 lingură
  • iaurt natural 500 ml
  • suc de lămâie o stoarcere
  • pul biber o ciupire, (vezi notele de mai jos)
  • nuci de pin 1 lingură, prăjită

Metodă

  • Pasul 1

    Începeți prin îndepărtarea ambelor picioare de pe pui, apoi scoateți ambii sâni de pe os, lăsând pielea aprinsă, astfel încât să aveți 4 bucăți. Dezosează ambele picioare urmărind oasele în formă de L în fiecare cu cuțitul tăiat în jurul ambelor părți ale osului și, în cele din urmă, dedesubt, până când îl eliberezi de carne. Alternativ, puteți cere unui măcelar bun să facă acest lucru pentru dvs.

  • Pasul 2

    Zdrobiti usturoiul cu un pistil si mortar cu un praf de sare. Adăugați condimentele, apoi uleiul de măsline. Așezați puiul cu pielea în jos pe o farfurie și frecați amestecul de condimente pe carnea puiului, evitând pielea. Se răcește 2-3 ore.

  • Pasul 3

    Gatiti conopida intr-un abur timp de 6-7 minute pana cand se inmoaie.

  • Pasul 4

    Topiți 50g de unt într-o tigaie și adăugați usturoiul. Gatiti usor 1 minut, apoi adaugati ceapa si un praf bun de sare. Se prăjește 10 minute până se înmoaie. Se amestecă tulpinile de chimen și coriandru și se fierbe 1 minut.

  • Pasul 5

    Într-un castron mic, amestecați gălbenușurile de ou cu făina de porumb pentru a face o pastă. Adăugați încet iaurtul, amestecând continuu. Se toarnă amestecul de iaurt în ceapă, se condimentează și se fierbe ușor timp de 3-4 minute, amestecând până se îngroașă ușor și arată lucios. Se amestecă conopida, ¾ din frunzele de coriandru și sucul de lămâie. Țineți-vă cald.

  • Pasul 6

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Condimentați bine puiul, încălziți o tigaie rezistentă la cuptor și puneți puiul, cu pielea în jos. Gatiti timp de 5 minute pana cand pielea de pui se rumeneste, apoi bagati la cuptor, inca cu pielea in jos, timp de 10-12 minute. Întoarceți toate bucățile de pui și gătiți încă 10-15 minute sau până când sunt fierte. Se scoate pe o farfurie caldă și se acoperă cu folie, odihnindu-se 5 minute. Adăugați restul de unt într-o tigaie mică și gătiți până se rumenesc și se fac nuci.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, puneți lingura conopida caldă pe o farfurie, stropiți cu untul rumenit, presărați pulbiber, nuci de pin și frunzele de coriandru rămase. Serviți puiul alături, cu oricare dintre sucurile de odihnă lingurate și micro-ierburi, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 813
  • Gras 55.4g
  • Saturează 20.6g
  • Carbohidrați 18.1g
  • Zaharuri 12.7g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 58.9g
  • Sare 1.2g
.
#Pui #carbonizat #conopidă #iaurt #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *