Tipul bucătăriei:
Pui Chettinad
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă de pui Chettinad este un curry delicios în stilul Indiei de Sud cu adevărat ușor, care va hrăni familia. În plus, are sub 300 de calorii
Încercați acest pui Chettinad, apoi verificați-ne curry de pui din Sri Lanka, Curry de pui Keralan, curry de pui indian și altele retete de pui curry.
Ingrediente
- nucă de cocos uscată 3 linguri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir Bucata de 4 cm decojita si rasa fin
- piper negru ¼ linguriță
- curcumă 1 lingura
- pulpe de pui dezosate, fără piele 750 g, tăiate în sferturi
- ulei pentru prăjit
- ceapa 2, feliate
- ardei iute roșu 2, însămânțate și tăiate felii
- piure de tomate 1 lingura
- bete de scortisoara 2
- supă de pui 350 ml
- basmati aburit a servi
- chapatis a servi
AMestecul de condimente
- semințe de fenicul sau semințe de chimen sau semințe de coriandru 1 ½ linguriță din fiecare
- ardei iute roșu lung uscat 1
- anason stelat 1
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți condimentele pentru amestecul de condimente într-o tigaie mică apoi măcinați într-o râșniță de condimente sau cu un mojar și un pistil. Prăjiți nuca de cocos în aceeași tigaie până devine aurie, răciți apoi măcinați scurt.
-
Pasul 2
Pune într-un castron usturoiul, ghimbirul, piperul negru, turmericul și puiul. Se amestecă apoi se lasă la marinat timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie. Prăjiți ceapa și chilli cu un praf bun de sare timp de 10 minute până când se înmoaie. Adăugați puiul, amestecul de condimente, nuca de cocos prăjită, piureul de roșii și batoanele de scorțișoară și prăjiți timp de 5 minute. Se toarnă bulionul și se fierbe timp de 30 de minute. Se serveste cu orez si chapatis.
Informatii nutritionale
- Kcals 275
- Gras 14.3g
- Saturate 5.5g
- Carbohidrați 5.3g
- Fibră 3.4g
- Proteină 29.6g
- Sare 0,4g