Tipul bucătăriei:
pui chinezesc beat
- servește 2-4
- Uşor
Bucătarul Jeremy Pang ne împărtășește rețeta de pui beat, în care pulpele de pui aburite sunt marinate cu un amestec dulce-amărui de vin de orez shaoxing și sos ușor de soia
Încercați rețeta lui Jeremy Pang pentru pui beat, apoi verificați aripioarele de pui chinezești, găluștele chinezești de pui, puiul chinezesc crocant și mai multe rețete în stil chinezesc.
Jeremy Pang spune: „Cei care mănâncă pentru prima dată un pui beat au nevoie de puțină mână. O asemăn cu călătoria de învățare de a savura un whisky bun și antrenamentul pe care trebuie să-l faci pentru a ajunge la acel punct. Poate că cea mai bună modalitate de a aborda acest lucru este să te asiguri că înveți să te bucuri mai întâi de textura ușor gelatinoasă a unui pui de Hainanese poșat.
„Și absolut trebuie să-ți placă gustul unui vin bun de orez shaoxing, altfel acest fel de mâncare nu este pentru tine. Odată ce treci peste primele obstacole, puiul beat începe să crească peste tine. Carnea este suculentă cu o mușcătură – natura „beată” a felului de mâncare este pentru cei cărora le place să-și testeze papilele gustative dulci-amărui. Cel mai important, este foarte ușor de gătit.”
Ingrediente
- pulpe întregi de pui hrănite cu porumb în aer liber 4
- ghimbir bucată de mărimea degetului mare, decojită și tăiată în bețe de chibrit
- ceapa verde 2, tăiate în bețe de chibrit, plus extra pentru a servi
- ardei iute roșu 1, feliat fin pentru a servi (optional)
ÎMBĂCÂT DE BĂUT
- supa proaspătă de pui 100 ml
- vin de orez shaoxing 300 ml
- sos de soia usor 2 linguri
- zahăr pudră 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pune puiul într-un castron rezistent la căldură care poate încăpea în cuptorul cu abur (vezi mai jos dacă nu ai un vas cu abur). Frecați cu ½ linguriță de sare, apoi împrăștiați peste ghimbir și ceapa primăvară. Amestecă într-o cană bulionul, vinul de orez, soia, zahărul și ½ linguriță de sare.
-
Pasul 2
Se fierbe puiul la abur timp de 30-45 de minute. Dacă nu aveți un cuptor cu aburi, umpleți un wok pe o treime din sus cu apă tocmai fiartă, puneți castronul de pui în mijloc și acoperiți cu o farfurie sau cu paste – asigurați-vă că farfuria nu este atât de mare ca nu lasa spatiu intre el si marginea wok-ului, asa ca il poti ridica odata ce gatirea este terminata; acest lucru va asigura, de asemenea, că există suficient spațiu pentru ca aburul să circule complet în jurul plăcii pentru o aburire adecvată. Puneți deasupra un capac wok bombat pentru a închide aburul.
-
Pasul 3
Odată gătit, transferați puiul într-un castron mare cu apă rece cu gheața timp de 10 minute pentru a opri supragătirea puiului și pentru a strânge pielea pentru mai multă mușcătură când este răcit. Turnați orice lichid rezidual din vasul pentru abur printr-o sită în amestecul de dressing și amestecați pentru a se combina.
-
Pasul 4
Când puiul s-a răcit, scoateți oasele cât mai bine posibil – am tendința de a marca mai întâi o cruce de-a lungul osului, apoi împing cu grijă lama cuțitului în jurul oaselor pentru a elibera carnea cu ușurință. Pune puiul într-o pungă de mâncare sau un castron, apoi se toarnă peste dressing, sigilează punga (sau capacul) și se răcește peste noapte sau până la 24 de ore.
-
Pasul 5
Scoateți puiul din pungă și tăiați-l în bucăți de ½ cm grosime, păstrând pielea. Se aranjează în feluri de mâncare, apoi se încălzește marinada rămasă într-o tigaie la foc mic și se toarnă peste pui. Se servește rece sau încălzită, în funcție de preferințe și se ornează cu ceapă primăvară și chilli, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 243
- Gras 15.1g
- Saturate 4.1g
- Carbohidrați 5.3g
- Zaharuri 4.1g
- Fibră 0,6g
- Proteină 21.1g
- Sare 2.6g