Tipul bucătăriei:
Pui cocos din Sri Lanka
- servește 4 persoane
- Uşor
Aceasta este o abordare a unui fel de mâncare clasic din Sri Lanka, care a fost occidentalizat pentru bucătarii de acasă. În mod tradițional, gătitul în țară se face la foc, dar această rețetă se coace la cuptor
Această rețetă de pui din Sri Lanka provine Sri Lanka: Cartea de bucate (20 de lire sterline, Frances Lincoln) de echipa soțului și soției Prakash Sivanathan și Niranjala Ellawala, ambii născuți în Sri Lanka din familii Tamil (Prakash) și Sinhalese (Niranjala). Mulți ani, cuplul a condus un restaurant din Sri Lanka în nordul Londrei și acum lucrează ca profesori de bucătărie. Fotografii de Kim Lightbody
Aflați mai multe despre mâncarea din Sri Lanka în ghidul Prakash și Niranjala.
Ingrediente
- Pulpe de pui 8, jupuit
MARINADA
- ceapă ½, sferturat
- usturoi 5 cuișoare
- ghimbir Bucată de 1,5cm
- praf de ardei iute 1 lingură
- chimen măcinat ½ lingură
- coriandru ½ linguriță
- turmeric măcinat 1 linguriță
- boabe de piper negru 5
- sos de soia 2 linguri
- zahăr pudră 1 lingură
- ulei vegetal 90 ml
- ketchup de roșii 4 linguri
- lămâie verde ½, suc
- sare de mare 1 linguriță
- foi de dafin 2
Metodă
-
Pasul 1
Puneți toate ingredientele pentru marinată într-un robot de bucătărie și fluturați până când aveți o pastă grosieră. Puneți puiul într-un vas de cuptor superficial și turnați peste marinată. Se amestecă bine, se acoperă și se marinează timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Acoperiți vasul cu folie, puneți câteva găuri mari în el și coaceți timp de 60 de minute până când puiul este fiert și sosul a scăzut.