Tipul bucătăriei:
Pui crocant cu parmezan cu usturoi și broccoli cu lămâie
- serveste 2
- Puțin efort
Mesele ușoare de la mijlocul săptămânii implică adesea pui. Această rețetă crocantă de pui pane cu o parte de broccoli proaspăt cu lămâie este ușor de făcut într-o zi a săptămânii.
Încercați acest pui cu parmezan și usturoi, apoi verificați puiul nostru clasic Kiev.
Ingrediente
- file de pulpă de pui fără piele 4
- parmezan 50 g, ras fin
- pesmet alb 50 g
- făină 1 lingura
- ou 1, bătut
- brocoli 1 cap mic, rupt în florete
- unt 25 g
- usturoi 1 cuișoare, feliat
- lămâie ½, cu coaja si zeama
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Condimentează pulpele de pui. Amestecați parmezanul și pesmetul pe o farfurie plată și puneți făina și oul pe farfurii separate. Ungeți fiecare pulpă cu făină, pudând excesul, apoi înmuiați în ou și rulați în pesmet. Așezați-vă pe un grătar peste o tavă și coaceți timp de 40 de minute până devin crocante și aurii.
-
Pasul 2
Se fierbe sau se fierbe broccoli la abur până se înmoaie, apoi se scurge. Topiți untul într-o tigaie și sfârâiți ușor usturoiul timp de 2-3 minute. Adăugați sucul și coaja de lămâie și asezonați. Se amestecă cu broccoli și se servește cu puiul.
Informatii nutritionale
- Kcals 576
- Gras 27.5g
- Carbohidrați 26.3g
- Fibră 4g
- Proteină 57,5g
- Sare 1,68g