Tipul bucătăriei:
Pui crocant cu pesmet de boia afumată
- serveste 10
- Uşor
Pulpele de pui dezosate sunt ieftine și mult mai aromate decât pieptele. Boia de ardei afumată din pesmetul crocant oferă o senzație spaniolă preparatului finit
Ingrediente
- pulpe de pui dezosate și fără piele 18-20 mici sau 10 mari
- boia afumată 1 lingura
- făină pentru acoperire
- ouă 2, bătut
- pesmet proaspăt fin 450g
- ulei de masline sau pulverizați ulei de măsline pentru prăjire
SOS de coriandru
- ceapa rosie 1 mic, taiat cubulete
- usturoi 1 cuișoare, tocat
- otet de vin alb 2 linguri
- coriandru 1 buchet mare, tocat marunt
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se presara puiul cu boia de ardei si se asezoneaza. Pudrați cu făină, înmuiați în ou, apoi rulați în pesmet. Aranjați pe un suport pe o tavă de copt. Stropiți cu ulei de măsline sau stropiți puțin dintr-o sticlă. Asezonează din nou. Coaceți timp de 40 de minute până devine crocant și rumenesc.
-
Pasul 2
Între timp, faceți sosul de coriandru. Amestecați ceapa și usturoiul cu oțetul, apoi adăugați coriandru. amestecați suficient ulei de măsline pentru a face un sos gros. Sezon. Serviți într-un castron mic cu puiul și cartofii.
Informatii nutritionale
- Kcals 403
- Gras 14g
- Saturate 2.8g
- Carbohidrați 37.9g
- Fibră 1.2g
- Proteină 33.7g
- Sare 1.2g