Tipul bucătăriei:
Pui cu curcuma
- servește 4 persoane
- Uşor
Faceți piepturile de pui puțin mai incitante, aruncând turmeric, boia afumată, naut crocant și spanac pentru copii în amestec. Se servește cu iaurt cu lămâie și pâine prăjite
Încercați această rețetă pentru pui turmeric, apoi verificați-ne Pui “tandoori, pui tikka masala, biryani de pui și mai interesant rețete de pui.
Ingrediente
- năut 400g tablă, scursă și clătită
- turmeric măcinat 1½ linguriță
- boia afumată 1½ linguriță
- fulgi de chilli uscat Sp linguriță
- piept de pui fără piele 600g, tăiate în bucăți de mușcătură
- ulei de masline 2 linguri
- șalote 2 felii lungi, subțiri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- copil spanac 160g, rupt
- Iaurt natural 0% gras 200g
- suc de lămâie 2 lingurițe, plus pene de lămâie de servit
- pittas integrale 4, prăjit și despicat
Metodă
-
Pasul 1
Îndepărtați nautul cu un prosop de ceai curat, apoi dați-l într-o strecurătoare și lăsați-l deoparte. Combinați curcuma, boiaua și ardeiul iute fulgi într-un castron mic. Incarcati puiul si condimentele intr-un castron mare cu ½ linguriță de ulei de măsline, condimentați bine și aruncați până se acoperă bine.
-
Pasul 2
Încălziți încă o jumătate de lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare și aranjați bucățile de pui într-un singur strat. Gatiti 3-4 minute netulburat, apoi intoarceti si gatiti inca 3-4 minute sau pana cand puiul este auriu si fierte. Dacă utilizați o tigaie mai mică, faceți acest lucru pe loturi. Scoateți pe o farfurie folosind o lingură cu fante, lăsând orice grăsime în tigaie.
-
Pasul 3
Adăugați nautul în tigaie cu grăsimea de pui, împreună cu șalotii, usturoiul și uleiul rămas. Sezon. Gatiti timp de 8-10 minute, amestecand ocazional, pana ce nautul incepe sa devina auriu si crocant. Adăugați spanacul, aruncându-l pentru a combina și gătiți încă 2 minute până când spanacul tocmai s-a ofilit. Scoateți de pe foc, readuceți puiul în tigaie și aruncați.
-
Pasul 4
Între timp, combina iaurtul cu sucul de lămâie. Condimentează bine. Se întinde iaurtul pe patru farfurii și se completează cu amestecul de pui și naut. Serviți cu pene și lămâi.
Informatii nutritionale
- Kcals 565
- Gras 15.9g
- Saturează 1.4g
- Carbohidrați 44,7g
- Zaharuri 5.3g
- Fibră 9.3g
- Proteină 56.1g
- Sare 1.1g